Черкаські енергетики розчищають лінії електропередач від гілок

Черкаські енергетики розчищають лінії електропередач від гілок

Понад 3000 кілометрів повітряних ліній розчистили працівники Товариства торік. Енергетики ПАТ «Черкасиобленерго» постійно розчищають траси ліній електропередачі від гілок дерев і зелених насаджень як у населених пунктах, так і за їхніми межами, забезпечуючи надійне електропостачання споживачам. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі ПАТ «Черкасиобленерго».

– Обрізання дерев насамперед потрібне для запобігання аварійним ситуаціям. Є «Правила охорони електричних мереж», згідно з якими люди, які порушують охоронні зони й висаджують зелені насадження під лініями електропередачі, можуть нести адміністративну та кримінальну відповідальність. В містах і населених пунктах у кожного дерева є господар, який має спилювати сухостойні дерева, вирізувати сухі й поломані гілки, забезпечувати ненаближення гілок дерев на недопустиму відстань до електропроводів. Відповідно до цих же правил ми маємо один раз на рік перевіряти лінії. Зокрема, Золотоніський РЕМ наразі розчищає близько 30 кілометрів ліній електропередачі щомісяця, – зазначив головний інженер Золотоніського РЕМ Анатолій Шупан.
Розчищення повітряних ліній проводять регулярно, незалежно від погодних умов, але населення не завжди розуміє їхню значущість для надійного та безперебійного електропостачання.

– Мешканці не завжди добре ставляться до наших дій. Звинувачують, що обрізаємо не там і не так, як їм хочеться. При цьому, самі висаджують дерева під лініями електропередачі, що категорично заборонено. Ми, в свою чергу, проводимо планові розчистки впродовж цілого року: взимку, навесні, влітку та восени, і сподіваємось, що місцеве населення буде з розумінням до цього відноситись, оскільки це робиться для їх блага. Краще зараз відключити лінію на короткий час, ніж щоб потім через аварію цілий район залишився знеструмленим на невідомий час, – прокоментував майстер дільниці повітряних ліній Черкаського міського РЕМ Юрій Лубко.

Тому ПАТ «Черкасиобленерго» просить черкащан ставитися до цих надважливих робіт з розумінням.
Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства, а саме: ст. 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», п.4 «Правил охорони електричних мереж», утримання зелених насаджень, в тому числі і в охоронних зонах повітряних ліній, повинні здійснювати власники зелених насаджень. Відповідно до «Правил утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів України» відповідальність за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними покладається:
– на підрозділи органів місцевого самоврядування;
– на підприємства (на території яких знаходиться насадження);
– власників присадибних та прилеглих ділянок.

ПАТ «Черкасиобленерго» закликає бути пильними, та при виявлені обірваних проводів, повалених дерев або гілок на лінії електропередачі тощо, терміново повідомляти про небезпеку ПАТ «Черкасиобленерго» за цілодобовим номером кол-центру (0472) 33-87-87, (093) 170-40-57, мобільними номерами (050) 434-87-87, (067) 690-48-48 або номером диспетчерської служби району електричних мереж, чи управління ДСНС за номером 101, або місцеві органи влади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x