У ЧНУ відзначили свято весни

У ЧНУ відзначили свято весни

Концерт, присвячений Міжнародному жіночому дню, відбувся в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Від імені ректора жінок привітав перший проректор університету Василь Мойсієнко. Приєднався до поздоровлень та назвав переможців лотереї голова профкому Анатолій Стеценко. Про це інформує прес-служба закладу.

Далі на гостей заходу чекала святкова концертна програма. Символічно концерт розпочався із веснянки. Виконав її народний художній колектив України естрадна студія «Карамель» Черкаської гімназії № 31. Особливо глядачів вразив виступ солістки студії Поліни Печиборщ. Запальним був спільний виступ учасників колективу з їхнім художнім керівником — Світланою Сємілєткіною.

Продовжили концертну програму знані в усій країні музиканти — відомий скрипаль, лауреат престижних міжнародних конкурсів у Вільнюсі, Веймарі, Перемишлі, Барселоні, Києві, стипендіат Президента України, королеви Іспанії, ЮНЕСКО Остап Шутко та його талановитий 16-річний син, успішний виконавець, піаніст-віртуоз Роман Шутко. На запрошення ректора ЧНУ Олександра Черевка музиканти вже вдруге виступають на сцені Черкаського національного.

— Нам приємно знову бути тут. У вас — неймовірно позитивна атмосфера, — звернувся до глядачів Остап Шутко.

Вчергове виконавці подарували справжнє свято всім любителям музики. Їхній концерт відрізнявся від академічних. Це був абсолютно новий неповторний формат. Тут було все: і віртуозна гра, і комунікація з публікою, і гумор, і лотереї, і особлива домашня атмосфера. У концертній програмі музиканти виконали всесвітньовідомі композиції. Крім цього, Роман Шутко вперше презентував авторський музичний твір зі свого нового альбому.

Після кожного виконання мистецького твору в залі було море оплесків, студенти дарували артистам квіти і щирі обійми. Глядачі концерту брали участь у лотереї, яку проводив Остап Шутко, разом із музикантами вчилися грі на фортепіано та отримували подарунки від музикантів.

Святкового настрою жінкам додавали квіткові сюрпризи, зроблені власноруч студентами-профспілковими активістами.

Голова студентської ради ННІ економіки і права Мар’яна Кусяка каже, що отримала від концерту задоволення:

— Це було справжнє свято весни. Ми доторкнулися до мистецтва. Приємно було й те, що концерт відрізнявся від звичних: живе спілкування з відомими музикантами зробило його ще більш колоритним.

На завершення свята голова студентської ради ЧНУ Аліна Козлова подякувала музикантам і висловила побажання реалізувати ще не один спільний проект. А захоплені шанувальники ще довго не хотіли відпускати зіркових гостей — фотографувалися та брали автографи

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x