Незвичні продукти, які допоможуть при болю в суглобах

Незвичні продукти, які допоможуть при болю в суглобах

Суглоби – це наша рухова здатність, саме вони роблять нас мобільними і гнучкими. Так само, як і інші частини тіла, суглоби можуть хворіти. І люди починають шукати ефективні рішення, а частіше – натуральні засоби проти болю в суглобах. Далі розповімо про деякі з них.

Гуггул. Це – клейка смола, яку видобувають із деревини мукулу. Ця речовина природно нейтралізує «каппу-бі», або ядерний фактор, – первинний ген, що визначає запальні реакції в організмі для їхнього запобігання і лікування. Як його використовувати: додайте 1/4 ч. л. настоянки гуггулу (є в магазинах здорового харчування) до 1/2 ч. л. води. Вживайте за 30 хвилин до прийому їжі тричі на день.

Люцерна. Це один із найкращих фітопрепаратів на ринку для послаблення болю в суглобах, у спині та при лікуванні запального артриту, оскільки він містить багато мінералів, вітамінів та інших поживних речовин, що відіграють ключову роль для сили і росту кісток та підтримки здоров’я тіла. Люцерну можна використати для приготування трав’яного чаю. Змішайте рівні порції листя люцерни, листя червоної малини і м’яти перцевої. Додайте
1 ст. л. чайної суміші на приблизно 250 мл окропу й кип’ятіть 5 хвилин перед вживанням.

Куркума. Порошок куркуми традиційно використовують у китайській та індійській аюрведичній медицині для лікування артриту та болю в суглобах. Куркума діє шляхом блокування запальних цитокінів і ферментів. Як її використовувати: почніть додавати куркуму в їжу. Можна також змішати 1 ложку порошку з 1 склянкою теплого молока. Випийте його ввечері перед сном, і гарний нічний відпочинок вам забезпечений. Крім того, споживайте куркуму регулярно, щоб зменшити болі в суглобах і запалення, викликані артритом.

Гвоздика. Цю стародавню траву родом з Індонезії покоління людей використовують у китайській та індійській медицині для полегшення болю в суглобах. Ці прянощі допомагають не тільки послабити, але й запобігти запаленню цитокінів у суглобах. Як її використовувати: можна додати гвоздику до свого раціону або навіть заварити з нею чай. Якщо вам не подобається смак, можна приймати добавки гвоздики у вигляді таблеток.

Гарпагофітум. Це рослина, що росте в пустелях Південної Африки. Її так називають через маленькі кігтеподібні гачки, якими вкриті плоди. Вживати цю рослину треба як чай. Щодня випивайте настоянку рослини: не більше як 5 грамів висушеного кореня для полегшення суглобних або м’язових болей. Якщо не можете знайти висушене коріння, скористайтеся капсулами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x