Що робити, якщо скрипить взуття

Що робити, якщо скрипить взуття

Нове взуття може скрипіти через те, що майстер занадто натягнув нитки, шкіра має мікротріщини, у шви потрапив пісок тощо. У будь-якому випадку, від нього краще відмовитися. Але все ж є кілька способів «порятунку».

* Віск – ідеальний спосіб послабити нитки, якщо шви перетягнуті. Для цього варто розігріти віск до температури 60° C, змочити ватний диск і змастити шви.

* На поверхні з екошкіри, штучного матеріалу або лаку (вкрай рідко й на шкірі) утворюються ушкодження – мікротріщини. При контакті з повітрям і при терті вони починають скрипіти. Позбутися такого дефекту можна за допомогою воску й гусячого жиру. Змішайте розтоплений гусячий жир та віск у пропорції 3:1. Нанесіть суміш на зовнішню частину черевиків тонким шаром. Залиште на ніч.

* Часто починають скрипіти устілки, якщо вони проклеєні не на паперовій, а на шкіряній основі. Взуття треба просушити. Зручно це робити за допомогою фена. Достатньо прогріти устілку струменем гарячого повітря 3–5 хв.

* Позбутися скрипу устілок можна за допомогою касторової олії. Для цього протріть олією устілки й підошву зсередини й дайте просочитися протягом доби.

* У жіночому взутті нерідко скрипить гумова набійка на підборі. Щоб «заспокоїти» її, достатньо ретельно намастити маслом або свинячим салом. Зайвий жир під час ходьби залишиться на землі, а необхідна його кількість зайде між набійкою і підбором й усуне скрип.

* Увімкніть фен на середню потужність, прогрівайте підошву зовні і всередині кілька хвилин, але не більше як 5. Після цього протягом 10 хв розминайте підошву. Вона має стати гнучкішою і припинити скрипіти.

* Якщо скрипить сам підбор, змінити щось у домашніх умовах дуже складно. Краще звернутися до майстра, який відірве його і приклеїть заново.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x