Про децентралізацію, дороги, та підтримку армії з тилу говорив Президент України в Черкасах

Про децентралізацію, дороги, та підтримку армії з тилу говорив Президент України в Черкасах

Під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Черкаської області Президента України Президент наголосив на важливості протидії спробами інформаційних атак проти української армії.

«Ми створили нашу армію у рекордно стислий строк. Тепер вона входить до числа найкращих, найдосвідченіших і найбоєздатніших армій континенту. Вона звільнила дві третини Донбасу, зупинила ворога і міцно тримає оборону на східних рубежах», – наголосив Президент та подякував усім черкащанам за спільну роботу по відбудові української армії.

«Але, на жаль, не припиняються спроби вдарити по ній з тилу не припиняються. Кожна «фейкова» новина, що деморалізує Збройні сили, яка сіє недовіру до неї та усього оборонного комплексу, – це постріл по армії і постріл по державі. Напередодні виборів ці постріли почастішали і переросли в щільний обстріл», – сказав Президент.

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Черкаської області підкреслив важливість продовження реформи децентралізації та застеріг від можливості її згортання. Глава держави наголосив, що його ініціативою стала програма децентралізації. Він нагадав, що цю програму підтримав Уряд, Верховна Рада та подякував за командну роботу. З прийняттям закону про децентралізацію владу передали громадам і не лише владу а й повноваження, а разом з ними і відповідальність.

Про децентралізацію, дороги, та підтримку армії з тилу говорив Президент України в Черкасах

За словами Президента, у кожній ОТГ мають бути якісні дороги. «В області розпочався ремонт стратегічно важливої дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка, відбувається реконструкція мостів. На 2019 рік мною поставлені дуже амбітні завдання. Державний фонд регіонального розвитку має такі самі пріоритети. Наголошую, що це тільки початок», – сказав Президент.
«Області нарешті треба позбутися печальної слави полігону для випробувань підвісок авто. Пріоритетним для області є відновлення національної автомобільної дороги державного значення Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. Президент сам по ній проїдеться, встановить терміни», – також наголосив Петро Порошенко.
Президент підкреслив важливість розвитку туризму в області. «Чи є в Україні земля краще ніж Черкащина? Є ті, хто прагнуть подивитись все починаючи від Чигирина і закінчуючи Холодним Яром, починаючи від Тарасової гори і закінчуючи Кам’янкою і Тясминським каньйоном. В останні роки кількість туристів в область зростає на 30%», – сказав Петро Порошенко.
Він відзначив, що Кам’янська ОТГ під свої можливості вже залучила норвезького інвестора для будівництва сонячної електростанції на 25 МВт.
Крім того, він додав. що Умань має унікальну туристичну можливість: «Навіть за теперішньої інфраструктури щорічне паломництво хасидів дає заробіток тисячам людей».

Про децентралізацію, дороги, та підтримку армії з тилу говорив Президент України в Черкасах

Під час виступу на Раді регіонального розвитку Черкаської області Глава держави наголосив на важливості розвитку українського ракетобудування та досягненнях українських ракетників за останні п’ять років.

«Символом змін може бути наша ракетна програма», – зазначив Президент та підкреслив, що «за 27 років нічого не робилося». Глава держави наголосив, що за останні п’ять років значно зросла ефективність використання українських ПТРК, пройшли випробування та взяті на озброєння нові ракетні комплекси, зокрема ракета «Нептун», ракетні комплекси високої точності «Вільха».

«Сподіваюся, найближчими тижнями наочно продемонструємо суспільству її успіхи. Не хвилюйтеся, йдеться лише про випробування та навчання», – зазначив Глава держави.

Фото прес-служби Президента України

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x