Виступ Порошенка в Черкасах завершився сутичкою (ВІДЕО)

Виступ Порошенка в Черкасах завершився сутичкою (ВІДЕО)

Як інформує сайт «Прочерк» на сцену проривалися представники Нацкорпусу, керівник яких Дмитро Кухарчук ще під час виступу Порошенка інформував у «Фейсбуці», що їх активістів не пускають до сцени та закликав збиратися для протесту. Після виступу гаранта біля сцени лунали крики на адресу Свинарчука та президента і активісти запалили фаєри. До сцени дехто таки спробував прорватися. Окрім того, мало місце розпилення сльозогінного газу, через що було утруднене дихання в людей біля епіцентру події. Були в активістів і димові шашки, – інформує власкор сайту.

Згодом з\’явилася і офіційна інформація від правоохоронці. Як повідомили в секторі комунікації ГУНП України в Черкаській області, сьогодні, 9 березня, під час охорони громадського порядку в центрі міста, де відбувалися заходи за участю Президента України, представники Національного корпусу намагалися прорватися на сцену. На зауваження правоохоронців про неприпустимість таких дій – близько 30 активістів не реагували, про це повідомляють в секторі комунікації

Виступ Порошенка в Черкасах завершився сутичкою (ВІДЕО)

У подальшому активісти почали провокувати на бійку пересічних громадян, застосували до співробітників поліції газ дратівливої дії, фізичну силу, підпалили фаєри і, зрештою, спробували заблокувати кортеж першої особи держави.
Виходячи з необхідності належної організації безпекових заходів, поліцейським вдалося відтіснити активістів та забезпечити необхідні міри безпеки щодо Президента України.

Виступ Порошенка в Черкасах завершився сутичкою (ВІДЕО)

Унаслідок сутички між представниками Національного корпусу та поліцейськими, які несли службу із забезпечення громадського порядку, постраждали 15 поліцейських. Вони звернулися до медиків по допомогу травмами різного ступеня важкості, зокрема, розсіченням обличчя. П’яти з них медичну допомогу надано на місці, 10 звернулися до медичних закладів.

Під час сутички постраждав також начальник Головного управління поліції у Черкаській області генерал поліції Валерій Лютий.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Фейсбуці прокоментував ситуацію: \”Будь-якому гніву є розумні межі! Те, що сьогодні на мітингу Петрові Порошенку в Черкасах зробили представники Національного корпусу – неприпустимо! Праведний гнів про корупційний злочин справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно, немає. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості і законності.
Не буде ні розуміння першопричини обурення скандалом, ні поблажливості до бойових заслуг – так поводитися не можна – порушено кримінальне провадження – переступили межу повинні понести покарання.
Виборний період – це змагання аргументів та подання позицій – а не змагання куркулів, посатаніли ковток і сльозогінного газу, схем-сіток і взаємної підлості.
Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті і хаосу, яка руйнує країну не менше, ніж корупція проти якої ви справедливо протестуєте\”, – зазначив міністр.

Поліція наголошує на неприпустимості таких провокаційних дій, які прикриваються політичними гаслами, і реагуватиме на порушення закону рішуче і відповідно до чинного законодавства.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x