У Черкасах презентували виставку про робітничих жінок

У Черкасах презентували виставку про робітничих жінок

12 березня Черкаський художній музей представив два мистецькі проекти: фотопроект Яни Кононової «UNDER THE WEATHER» й арт-проект Олени Клочко «BEAUTIESANDBEAST». Кураторами проектів стали Наталія Вернидуб та Олександр Дувінський. Про це «Новій Добі» стало відомо з Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

У своєму проекті «UNDER THE WEATHER» Яна Кононова реінтерпретує меланхолію: байдужа до віку, статі та соціального статусу, вона не вказує на рівень свідомості, не належить особистості та не є привілейованою даністю. Автор фотографує пейзажі у туманний час, досліджує, як завдяки цьому погодному явищу незначні деталі й нюанси набувають поетичного сенсу.

«Вeautiesandbeast» – це метамодерністська спроба осмислення реальності нашої країни сьогодні. Фокусуючись на жінках-робiтницях, життя яких триває на велечезнiй вiдстаннi вiд полiтичних та художнiх дискусiй, Олена Клочко намагається вiдобразити як збентеження та тілесно-матерiальну обумовленнicть, так i магiю буття жiнок у сiрiй зонi.

Проект складається із двох частин: серiї нео-експресiонiстичного живопису та фільму-перфомансу.
Ви зможете побачити роботи у музеї до 18.03.2019 р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x