Понад 500 кг риби вилучили у браконьєрів

Понад 500 кг риби вилучили у браконьєрів

13 березня 2019 року Держінспекторами Центрального округу спільно з працівниками 5-ї роти водного патруля Управління патрульної поліції Черкаської області під час проведення природоохоронного рейду на території НПП «Нижньосульський» виявлено та припинено вилов водних живих ресурсів (риби) в промислових масштабах.

Так, близько 7 години ранку інспектори помітили чоловіків які пересуваючись по водній території парку на 3 (трьох) човнах під моторами та проводили вилучення із води промислових сіток з рибою.

При огляді дерев’яного човна під мотором марки Mercury (15 л с) у громадянина виявлено 4 мисинові сітки та виловлену рибу видів: лящ-36 шт., щука-11 шт., карась-11 шт., жерех-1шт. Сума завданої шкоди природно-заповідному фонду склала 20 тис. 972 грн. На порушника складено протокол за ст. 91 КУпАП. Незаконні знаряддя лову, човен та риба вилучені працівниками слідчо-оперативної групи Чорнобаївського ВП ГУНП в Черкаській області для проведення відповідних слідчих дій. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ст.249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Понад 500 кг риби вилучили у браконьєрів

При огляді двох інших човнів марки Южанка під мотором Honda (20 л.с.) та Прогрес-4 під мотором Yamaha (60 л.с.) виявлено працівників парку «Нижньосульський» які пересувались не на службових човнах та пояснили, що виймають браконьєрські знаряддя лову із води, але при цьому надали працівникам поліції бланк «Акту вилучення безгосподарського майна» який містив ознаки внесення до нього завідомо неправдивих відомостей. У човнах загалом знаходились сітки в кількості 27 штук, риба видів: Щука-39 шт., Карась-756 шт., Лящ-198 шт., Жерех-4 шт. Загальна сума завданої шкоди природно-заповідному фонду склала 108 тис. 403 грн. На місце події викликана слідчо-оперативна група Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області для проведення відповідних слідчих дій по вказаному факту. Риба та незаконні знаряддя лову вилучені працівниками поліції.

Загалом за один рейдовий захід було виявлено та передано на реалізацію більше чим 500 кг риби, гроші в подальшому перераховуються до державного бюджету.
Загальна довжина виявлених і вилучених сіток склала 2 км 325 метри.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x