Добровольці згадали події 2014 року

Добровольці згадали події 2014 року

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Цього дня вшановують мужність і героїзм захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої країни. Символічною є і сама дата – 14 березня. Саме цього дня у 2014 році перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон «Нові Петрівці» для формування першого добровольчого батальйону. У прес-службі ЧНУ розповіли про випускників закладу, які добровільно пішли захищати Батьківщину.

Випускник навчально-наукового інституту історії і філософії Тарас Шевченко був одним із перших, хто став на захист своєї країни.
– Вирішив піти добровольцем, бо це нормальна чоловіча реакція на намагання ворога окупувати Батьківщину. Коли ішов в зону бойових дій – страху не було, він з’являвся лише під час бою. Важливо було те, щоб страх завжди був контрольований, – каже Тарас.
Понад рік доброволець перебував у зоні АТО. За це час він знайшов побратимів, які стали вірними друзями.
– Тут я зустрів однодумців. Військову атмосферу покращувало те, що всі були добровольці. Бійці розуміли, нащо ми тут знаходимося і чим ризикуємо. Війна назавжди змінює людей, які її бачили. Як військових, так і цивільних, – поділився спогадами доброволець.

Нині Тарас Шевченко підтримує зв’язок із побратимами та намагається допомагати підрозділам в зоні ООС. Він переконаний, що для українців головне не здаватися і вірити у перемогу.

Випускник ЧНУ Ярослав Платмір пішов служити осінню 2014 року.
– Вирішив стати добровольцем суто зі своїх міркувань – не міг сидіти вдома, знаючи ситуацію на Сході нашої країни, – каже боєць.
Розповідає пан Ярослав і про атмосферу в зоні бойових дій, наголошуючи на особливих людських відносинах:
– Це було справжнє бойове братство. Зараз також підтримуємо зв’язки та допомагаємо один одному.
Сьогодні Ярослав Платмір навчається в аспірантурі Черкаського національного, пише вірші та допомагає військовим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x