Із початку року 1,8 тисячі черкащан знайшли роботу

Із початку року 1,8 тисячі черкащан знайшли роботу

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння обласної служби зайнятості, цьогоріч зросла на 2,6%. З початку року 1,8 тисяч колишніх безробітних отримали роботу. Про це інформує обласний центр зайнятості.

При цьому, 46,3% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 64 безробітних (31 особа, яка недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці та 33 особи, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності). За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову зайнятість 344 громадянам.

У січні 2019 року кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості та філіями ОЦЗ, зросла на 17,5% та становила 1,3 тис. осіб. Кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості зросла на 19% до 2,9 тис. одиниць. З початку року до центрів зайнятості області та філій надійшло 2,4 тис. вакансій, що на 8,2% більше, ніж у січні 2018 року.

Більшість центрів зайнятості області та філій досягли росту показника надходження вакансій, у порівнянні з січнем минулого року, за виключенням: Жашківської, Звенигородської, Лисянської та Тальнівської районних філій ОЦЗ.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 лютого 2019 року, у порівнянні з відповідною датою 2018 року, скоротилася на 1,2% (на 233 особи) та становила майже 19,7 тис. осіб. Кількість отримувачів допомоги по безробіттю зросла на 0,6% (на 98 осіб) та становила 16,8 тис. осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x