Погода сприятиме початку польових робіт

Погода сприятиме початку польових робіт

Після 16-18° тепла, які спостерігались на березневі свята, на Черкащину прийшло похолодання, яке уповільнило природній прихід весни, повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.

Позитивна аномалія середньодобової температури повітря зменшилась удвічі і за кліматом відповідає початку 3-ї декади березня. Зараз максимальна температура не перевищує 7-8° тепла, а завдяки нічним морозам до 2-4°, вегетація проходить кволо і лише в денні години. Відповідно й охолонув ґрунт – середня його температура на глибині 10 см наразі становить +3°. Попри ранкове підмерзання, в денні години ґрунт швидко досягає фізичної стиглості. І таких площ побільшало.

Тож, зважаючи на особливість цьогорічної весни, як і весен останніх років, а це швидке підсихання ґрунту, з посівною кампанією зволікати не слід.
За попереднім прогнозом, і надалі погода залишиться мінливою. На фоні помірного тепла вночі 0-2º та вдень 6-8º, чекаємо на підвищення температури на наступному тижні до 12-14º. Суттєві дощі очікуємо лише завтра в супроводі поривчастого вітру і невеликі – ймовірні наприкінці робочого тижня.

Така погода сприятиме розгортанню польових робіт. І аграріямслід використовувати кожну погожу годину для проведення весняної сівби холодостійких культур тавчасно закрити вологу ґрунту. Адже, в народі кажуть «Весняний день рік годує».

Для проведення весняно-польових робіт необхідно прикласти максимум зусиль по завершенню підготовки техніки до роботи в полі, вчасно посіяти та доглянути культури, бо це – основа майбутнього врожаю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x