Як побороти тягу до солодкого?

Як побороти тягу до солодкого?

Цукор підвищує рівень «хорошого настрою» в організмі і спрпавді покращує самопочуття на деякий час. Однак така його дія дуже нетривала, а ось затримка жиру в організмі з його допомогою (особливо у зоні живота й біля стегон), на жаль, має більш стійкий ефект. Рафінований цукор визнали найбільш шкідливим продуктом для здоров’я, до того ж він викликає залежність. Як «привчити» організм жити без солодощів – читайте далі в матеріалі.

Складіть план на місяць. Відмовлятися від будь-якого продукту терба поступово, щоб мінімізувати стрес для організму. Моментально розпрощатися із залежністю – дуже необачна стратегія. На цьому етапі необхідно повірити, що у вас усе вийде, і максимально вкластися у визначені терміни. Наприклад, ви хочете мінімізувати або повністю відмовитися від вживання цукровмісних продуктів за місяць, тому потрібно налаштуватися на цей час і опанувати себе. Щодня думайте про результат, якого ви досягнете: гарна шкіра, стабільний настрій, втрата зайвої ваги тощо.

Визначте в раціоні головне джерело цукру. Велику кількість цукру містять не лише тістечка, але й магазинні соки, варення, сиропи до кави тощо. Тож подумайте, які продукти є головним джерелом цукру у вашому раціоні. Коли визначите головного «шкідника», починайте поетапно відмовлятися від нього. Якщо в чай або каву ви зазвичай додавали 3 ложки цукру, раз у раз скорочуйте цю кількість, щоб до кінця тижня додавати тільки дві, а ще через тиждень – одну. Так само – і з іншими продуктами.

Віддайте перевагу натуральним продуктам. Часто жінки, щоб «корисно й некалорійно» перекусити, обирають фітнес-батончики і сирки. Насправді це просто концентрати низькоякісних цукрів. Натуральні необроблені продукти – це найкраще, що дасть змогу бути красивою і здоровою та сприятиме контролю споживання цукру. Так, в овочах і особливо у фруктах є цукор, але він необроблений. Тому їжте, зокрема, моркву, яблука й сухофрукти, можна готувати сир із родзинками або з кокосовою стружкою.

Спіть удосталь. Нестача кількох годин сну може згубно вплинути на кількість та якість споживаної їжі. Це науково доведений факт.
Окрім того, типовою помилкою всіх, хто починає стежити за своєю вагою і раціоном, є занадто жорсткі обмеження в харчуванні. Так, прагнучи відмовитися від надмірного поїдання солодощів, людина часто впадає у крайнощі і повністю відмовляється від цукру та простих вуглеводів. Однак здорове харчування має бути збалансованим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x