Як прибрати друге підборіддя?

Як прибрати друге підборіддя?

Друге підборіддя є майже в кожної людини, і навіть у людей, не схильних до ожиріння, незалежно від статі та віку. Є воно й у людей із неправильною поставою і сутулістю. Ризик появи цієї злощасної складки зростає в рази, якщо ви постійно тримаєте голову опущеною під час ходьби або сидячи на робочому місці. Щоб позбутися другого підборіддя, необхідно докласти багато зусиль, адже шкіра шиї дуже ніжна.

Перший етап – налагодження правильного харчування
За словами дієтологів, слід обмежити споживання солоної їжі та алкогольних напоїв, що провокують появу набряків. Варто скласти свій раціон харчування, що містить усі необхідні вітаміни і мінерали. Крім того, треба частіше вживати продукти рослинного походження (фрукти й овочі), білкові і молочні продукти. Від вживання продуктів швидкого приготування, що містять багато зайвих калорій, і різних видів закусок (чіпси, сухарики тощо) слід відмовитися.

Другий етап – підготовка до вправ
Методи підготовки шкіри до вправ досить прості – це компреси і масаж. Компрес на друге підборіддя зробіть із пов’язки, просоченої лимонним соком (її тримають на шкірі близько 30 хвилин). Потім шкіру треба змастити жирним кремом, щоб вона не пересохла. Повторюйте процедуру не частіше 1 разу на 2–3 дні.
Масаж роблять за допомогою крему або меду. Легкими рухами пальців від підборіддя до основи шиї невелику кількість засобу втирають у шкіру до почервоніння. Рухи пальців можна урізноманітнити зміною напрямку від середини підборіддя до мочок, від кутів рота до вух, від крил носа до вилиць.

Третій етап – виконання вправ
Розробили спеціальний комплекс вправ для того, щоб позбутися другого підборіддя:
– робіть нахили голови вперед-назад з поверненням у вихідну позицію;
– голову нахиляйте вперед і повертайте її до лівого плеча з поверненням на вихідну позицію, потім до правого плеча;
– розтягуйте м’язи шиї, закидаючи голову назад, при цьому щільно зімкніть зуби, а плечі опускайте вниз. Перебувати в такому положенні потрібно 10–15 секунд;
– покладіть долоні на лоб і натискайте із силою, а головою чиніть опір. Також робіть цю вправу у зворотний бік, натискаючи долонями на потилицю. Виконувати таку вправу потрібно кілька разів по 10–15 секунд;
– стуліть руки за головою в замок і повертайте підборіддя вправо-вліво. Поворот убік робити на вдиху;
– щодня 10–15 хвилин ходіть із книгою на голові. Ця вправа не тільки позбавить від складки під підборіддям, але і подарує тілу красиву поставу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x