Сигнали організму про те, що вам не вистачає йоду

Сигнали організму про те, що вам  не вистачає йоду

Гіпотиреоз – це стан, при якому щитовидна залоза не виробляє достатньо певних гормонів. Найчастіше цей стан виникає у жінок, особливо яким за 60 років. На ранніх стадіях гіпотиреозу симптоми зазвичай не виникають, проте з часом при відсутності лікування цей стан може приводити до проблем зі здоров’ям. Як проявляється нестача йоду в організмі – читайте далі в матеріалі.

Набряки – очевидний симптом йододефіциту. Найбільш часта локалізація набряків при цьому стані – під очима, також можуть спостерігатися набряки ніг і рук. Патологічний стан характеризують зниженням вироблення гормонів, що регулюють діяльність органів і систем. Набряки спочатку можуть з’являтися на ногах після важкого трудового дня. Потім виникають при будь-яких змінах температурного режиму (наприклад, при раптовій спеці або морозі). Поступово набряковий синдром стає постійним і «зустрічає» вас щодня вранці. При вживанні сечогінних препаратів ефект дуже слабкий, потрібне постійне збільшення дозування фармакологічного препарату.

Випадання волосся. Гормони щитовидної залози допомагають контролювати зростання волосяних фолікулів. Коли рівень гормонів щитовидної залози низький, волосяні фолікули можуть припинити регенерувати. З часом це може привести до втрати волосся. Дефіцит йоду характеризується уповільненням метаболізму клітин, через що фолікули не отримують удосталь поживних речовин, і волосся починає випадати. Дослідження вчених із Данії у 2014 році з контрольною групою із 700 осіб показало, що 30 % пацієнтів із низьким рівнем гормонів щитовидної залози втрачали волосся.

Сухість шкіри. Гормони щитовидної залози, які містять йод, допомагають клітинам шкіри відновлюватися. Коли рівень гормонів щитовидної залози низький, відновлення не відбувається, і це може призвести до сухості шкіри. Крім того, тиреоїдні гормони допомагають організму регулювати піт. Люди з низьким рівнем гормонів щитовидної залози (таким, як при йододефіциті), як правило, пітніють менше, ніж люди з нормальним рівнем. Враховуючи, що піт допомагає шкірі залишатися вологою і зволоженою, його відсутність може бути ще однією причиною, через яку шкіра стає сухою і лущиться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x