Коваленко розповіла про проведення шевченківських свят

Коваленко розповіла про проведення шевченківських свят

Сьогодні голова обласної ради Валентина Коваленко провела нараду з питань організації і проведення шевченківських заходів з представниками оргкомітету за участю заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля, заступника начальника управління культури облдержадміністрації Миколи Сухового, голови оргкомітету професора Володимира Поліщука. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі обласної ради.

Згідно із заходами, наступного тижня на Черкащині мають відбутися дві яскраві події – Всеукраїнський Шевченківський форум «Свою Україну любіть» та міжнародне Шевченківське свято «В сім’ї вольній, новій…» за участю багаточисленних гостей, відомих громадських діячів та гостей із зарубіжжя. До участі готуються всі провідні художні колективи Черкащини.

– Ці заходи не обмежуються Черкасами як обласним центром, а проводитимуться і на батьківщині Тараса Шевченка на Звенигородщині, і в Каневі, на Чернечій горі, – зазначила, коментуючи підсумки наради, голова обласної ради Валентина Коваленко. – Крім того, у Вільшані на Городищині у рамках відзначення 200-річчя від дня народження славного українського сина буде відкрито пам’ятник Т.Г. Шевченку. Зауважу також, що свято «В сім’ї вольній, новій…» в нашій державі проводиться багато років і вже обійшло всю Україну – його естафета передавалася із області в область.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x