Виконком Черкас ухвалив зміни до міського бюджету на 2019 рік

Виконком Черкас ухвалив зміни до міського бюджету на 2019 рік

Виконавчий комітет ухвалив зміни до міського бюджету на 2019 рік. Розпорядники коштів подали пропозицій на понад 100 млн гривень, утім, враховані лише на 9,9 млн грн, повідомляє сайт Zmi.ck.ua.

«Звернулися із пропозиціями більш як на 100 млн грн: це і заробітна плата, і дороги, і сміттєзвалище та інше. За дорученням міського голови ми підготували проект рішення на перерозподіл коштів у сумі 9 млн 900 тисяч грн з резервного фонду», – зазначила директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган.

Зазначимо, що спочатку пропонувалося 3 млн 400 тис грн спрямувати на пільговий проїзд у тролейбусах і погашення боргів КП \”Черкасиелектротранс\” перед Пенсійним фондом.

Втім, міський голова запропонував «зняти» ці кошти з тролейбусного парку і спрямувати на департамент організаційного забезпечення, зокрема розрахуватися за ремонт приміщень за адресою вул. Благовісна, 170, реконструкцію приміщення Палацу молоді тощо.

Також було вирішено спрямувати майже 1 млн 860 тисяч грн на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, 2 млн грн – на капітальний ремонт вулиці Першотравнева, 1 млн 700 тисяч – на ремонт вулиці Симиренківська, майже 800 тисяч грн – на ремонт приміщень РАЦСу, капітальний ремонт під’їздів будинку за адресою Гуржіївська, 30 – 130 тисяч грн,

Від департаменту ЖКГ надійшли пропозиції про перерозподіл коштів у межах природо-заповідного фонду – «зняти» видатки на озеленення, заходи з боротьби зі шкідниками і натомість придбати машину для збирання відходів за 1 млн 750 тисяч грн.

Заступник міського голови Людмила Бордунос запропонувала «зняти» 5 млн грн із капітального ремонту вулиці Сумгаїтської та 1,2 млн з будівництва котельні. Натомість спрямувати 3,5 млн грн. на погашення боргів по СУБ Митниця (хоча в цілому борг становить близько 5-6 млн), додати 140 тисяч на будівництво вольєрів на території КП «Черкаська служба чистоти» (у ПСЕРі передбачено 50 тисяч грн), понад 1,9 млн – на обваловку полігону.

Заступник міського голови Юрій Ботнар запропоновував перерозподілити 390 тисяч грн, які були закладені на ремонт туалету в парку Хіміків, а саме на будівництво кімнати матері та дитини. Посадовець запропонував спрямувати ці кошти на встановлення світлофору біля зупинки на вулиці Чорновола.

«Перехід біля зупинки небезпечний. Їздять автівки і майже не зупиняються, попри те що там є пішохідний перехід. Встановити світлофор не на перехресті, а саме на тому переході, зважаючи на численні звернення з Інституту банківської справи та жителів мікрорайону Хімселище», – пояснив Ботнар.

Виконком проголосував за зміни до бюджету з урахуванням усіх пропозицій. Тепер проект рішення розглядатимуть на сесії Черкаської міської ради, яка має відбутися завтра, 21 березня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x