Попри суворі обмеження щодо страв тваринного походження, смажених на олії, та пряних страв, раціон має бути поживним, аби очистити організм, а не нашкодити йому. Візьміть за основу харчування у цей час овочі та фрукти, але не смажте, а їжте їх сирими, запеченими або зготованими на пару – це допоможе зберегти у стравах корисні речовини і зробити їх більш поживними для організму. Включіть у раціон моркву, буряк, капусту, картоплю, кукурудзу, горошок, а з фруктів – яблука, цитрусові та гранат. Готуйте страви без прянощів, мінімізуйте використання солі. Також у час посту корисно готувати каші, але без масла та олії, а просто на воді. Аби зробити їхній смак більш насиченим, додавайте моркву, гриби, цибулю, зелень і горіхи. Відсутність м’яса замініть рослинним білком. Він міститься у баклажанах, арахісі, горосі чи квасолі, сочевиці, нуті тощо.
23 Березня 2019