Найбільша частка працівників із низьким рівнем зарплати – у поштовій та кур’єрській галузях

Найбільша частка працівників із низьким рівнем зарплати – у поштовій та кур’єрській галузях

Серед 210,5 тис. працівників (обстеженню підлягали підприємства, установи та організації із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб), які у грудні 2018 р. відпрацювали 50 % і більше робочого часу, 12,4 тис. осіб (5,9 %) мали нарахування в межах 3 723 грн (мінімальна заробітна плата, що діяла у грудні 2018 р.). Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Найбільша частка працівників із зазначеними нарахуваннями спостерігалася у видах діяльності з низьким рівнем середньої заробітної плати: поштовій та кур`єрській діяльності (кожний другий зайнятий у цьому виді діяльності), діяльності у сфері творчості, мистецтва і розваг (майже кожний п’ятий), операціях з нерухомості (майже кожний шостий), сфері творчості, мистецтва та розваг (кожний сьомий),наданні інших видів послуг (майже кожний сьомий).

Загалом 59,6 % працівників отримали заробітну плату, яка не перевищила середній рівень по області (у грудні – 8 628 грн). Водночас майже у кожного дев’ятого працівника заробітна плата була більше 15 000 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x