Чим видалити цвіль зі стін

Чим видалити цвіль  зі стін

Напевно, багато мешканців як квартир, так і приватних будинків стикалися з таким неприємним явищем, як цвіль на стінах. Без сумніву, ці чорні плями здатні зіпсувати весь ремонт, не кажучи вже про шкоду, якої вони завдають здоров’ю людини. Тому цвілі, без сумніву, потрібно позбутися. Спробуємо розібратися, як це зробити найкраще.
Перш ніж починати боротьбу з цвілевим грибком, слід з’ясувати причину його появи у вашій оселі. Насамперед зверніть увагу на вологість у приміщенні. Якщо вона досягає 95 % – це найсприятливіші умови для утворення цвілі. Конденсат накопичується на поверхні стель і стін, і в результаті утворюється цвіль. Також потрібно стежити, щоб у всіх кімнатах квартири вентиляційна система була справна. Зверніть увагу на те, що вона може порушитися після встановлення у приміщенні пластикових вікон. Квартири з такими вікнами слід регулярно провітрювати.

Переохолодження стін теж може викликати цвіль. У зимовий час стіни квартири можуть промерзати, а це призводить до утворення на них із внутрішньої сторони конденсату. У більшості випадків це пов’язано з недотриманням норм при будівництві житла або утворенням мікротріщин, у яких росте підступний грибок.

Після визначення й усунення причини можна приступати до позбавлення стін від цвілі. Важливо розуміти, що цвіль в оселі – це не просто естетичний недолік. Вона здатна швидко розмножуватися, завдаючи шкоди здоров’ю людей. Найдієвішим засобом у боротьбі з цвіллю на стінах вважають антисептики. Вони можуть мати водну або на масляну основу. Для стін у житлових приміщеннях переважно використовують на водній основі. Можна придбати антисептик на ринку або в магазині господарських товарів.

Крім того, можна приготувати антисептики самостійно. Для цього розчиніть у відрі води 1 кг мідного купоросу. Або ж розведіть 0,5 кг купоросу на 10 літрів води і 2 ст. л. оцтової кислоти. Ці суміші ефективні при сильних ураженнях стін цвіллю. Також можна розчинити у відрі води 250 мл формалінового розчину (40 %).

Якщо плями на стінах ще не досягли великих розмірів, вам допоможе перекис водню. Ефективна також звичайна «Білизна», розведена з водою у пропорції 3:1. Однак використовуйте її тільки тоді, коли матимете змогу виїхати з дому на деякий час, адже пари хлору небезпечні для організму.

Для оброблення стін вам знадобляться робочий одяг, маска і гумові рукавички. Візьміть мочалку і змочіть її в заздалегідь приготовленому антисептику. Обробіть заражену ділянку стіни або стелі і залиште на кілька годин, потім змийте водою. Цю процедуру слід проводити тричі на день протягом декількох днів поспіль. Якщо через тиждень ви помітили, що цвіль знову проступає на стінах, повторіть процедуру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x