Рання сивина: причини і лікування

Рання сивина: причини і лікування

Хоча сивину і вважають ознакою мудрості й життєвого досвіду, проте її поява у молодих жінок і чоловіків приносить їм лише засмучення. Сиве волосся з’являється у людей приблизно із 40 років. Однак нерідко можна зустріти представників шанованого віку, волосся яких не торкнулася сивина. Які причини появи сивини та засоби народної медицини проти неї – читайте в «Новій Добі».

Серед основних причин, що ведуть до посивіння, – вік людини, через що в організмі починаються незворотні зміни, проблеми в діяльності залоз внутрішньої секреції; дефіцит важливих вітамінів і мінералів; надмірні фізичні навантаження і робота в нічну зміну; емоційне напруження; часті стреси; а також тривале або часте перебування під прямими променями сонця.

Нетрадиційна медицина пропонує декілька рецептів, які допоможуть поліпшити стан волосся і відтермінувати час появи сивини.

Кропивна маска. Один раз на тиждень можна побалувати волосся маскою з листя кропиви. Для цього треба взяти 100 г подрібненого листя і змішати їх з 1 ст. л. теплого вершкового масла і одним яєчним жовтком.

Кропив’яний настій. Для поліпшення кольору волосся і збереження фарбувального пігменту рекомендують раз на тиждень ополіскувати волосся настоєм кропиви. Для його приготування треба взяти 3 ст. л. листя і стебел кропиви на півлітра окропу й залишити настоятися протягом 20 хвилин. У теплий проціджений настій додають 1 ст. л. оцту, після чого його необхідно втерти в коріння волосся.

Абрикосовий сік. Народні лікарі вважають, що вживання свіжовичавленого абрикосового соку по склянці на день є хорошою профілактикою проти появи сивого волосся. Таку ж корисну властивість має грушевий і ожиновий соки.
Сік зелені. Вживання 20 г соку петрушки, пастернаку або селери щодня допоможе молодим людям якомога довше зберігати природний насичений колір волосся.

Шавлія. Рецепт простий: подрібнене листя шавлії – 150 г, оцет яблучний – 200 мл, жовток і трохи білої глини. Оцет і листя довести до кипіння, проварити на повільному вогні хвилин п\’ять, остудити. Додати глину, перетерти, для в\’язкості додати жовток. «Кашку» наносять на волосся рівним шаром і прочісують гребінцем. Шавлію, що має лікувальні властивості, використовують і як легкий тонік. Щоб надати сивому волоссю відтінок, маску витримують годину. Якщо хочете наситити клітини, досить і двадцяти хвилин.

Якщо сивина з’явилася до 30 років, то радять звернутися за консультацією до лікаря-трихолога. Він допоможе виявити причини цього процесу і призначити курс лікування з метою його зупинки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x