Кам’янку прагнуть зробити містом європейського зразка

Кам’янку прагнуть зробити містом європейського зразка

Молода Кам\’янська міська об’єднана територіальна громада своє глобальною метою вбачає розвиток туризму і докладає максимум зусиль, аби зробити своє місто туристично привабливим та комфортним для проживання.

Cимволічно, в Міжнародний день щастя у Кам’янці поклали початок найдовшій сакуровій алеї України, висадивши на вулиці Шевченка майже дві сотні екзотичних дерев. А 3 травня відбудеться офіційне відкриття «Алеї дружби міст України», на яке запрошенні гості з усіх куточків нашої держави і навіть з-за кордону.
Кам’янку прагнуть зробити містом європейського зразка

Справжньою перемогою в туристичній галузі міський голова Володимир Тірон вважає перемогу в конкурсі секторальної підтримки європейських донорів від Міністерства регіонального розвитку. Завдяки підтримці Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА та Черкаської агенції регіонального розвитку, Кам’янська громада отримала 7,3 млн грн  на розбудову та облаштування Тясминського каньйону. Наразі цей проект вже реалізований на 70-75%. Залишилося завершити облаштування зон для купання і відпочинку, оглядових майданчиків та пішохідних доріжок, і Кам’янська громада готова до демонстрації унікальної природної краси гостям міста.

Кам’янку прагнуть зробити містом європейського зразка

Інший проект, який сприятиме значному розвитку громади – це залучення потужного інвестора на будівництво сонячної електростанції. Європейська компанія з високими соціальними стандартами «Scatec Solar» планує інвестувати 30 млн. євро в будівництво електростанції потужністю 25 МВт. Крім цього, підприємство забезпечить містян щонайменше 30 робочими місцями, оскільки під час перемовин з норвезькою компанією, основною умовою було розміщення підприємства з головним офісом у саме у Кам’янці.
Наприкінці минулого року у Кам’янці запрацював карантинно-стерилізаційний пункт для гуманного поводження з тваринами. Сьогодні Кам’янська об’єднана громада єдина з громад області, яка створила карантинно-стерилізаційний пункт для контролю чисельності безпритульних тварин гуманними методами.
Завдяки перемозі проекту в конкурсі від обласного природоохоронного фонду, за перші чотири місяці роботи у пункті стерилізації побувало близько 30 тварин.
Кам’янку прагнуть зробити містом європейського зразка

– Наразі придбали автомобіль та клітки, щоб утримувати тварин, облаштували приміщення. Тварин відловлюють, стерилізують, вакцинують проти сказу, чіпляють бирки і повертають на те місце, звідки виловили, – пояснив волонтер пункту стерилізації Олександр Новіков.

У найближчих перспективах розвитку Кам\’янського карантинно-стерилізаційного пункту – завершити роботи з благоустрою території, встановити огорожу, літні вольєри для тварин та організувати надання інших ветеринарних послуг.


Ольга Квятковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x