Черкащанин підробив документ, щоб оформити пенсію

Черкащанин підробив документ, щоб оформити пенсію

За наслідками досудового розслідування Золотоніська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, якого обвинувачують у використанні навмисне підробленого документа з метою заволодіння чужим майном, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство) Кримінального кодексу України. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Досудове розслідування встановило, що житель Золотоноші, маючи намір скористатися підробленим офіційним документом, придбав завідомо для нього підроблену виписку із історії хвороби, яка містить відомості про власника й офіційно посвідчує те, що чоловік перебував на обстеженні та лікуванні в одному з відділень лікарні. Після чого з метою визначення йому групи інвалідності, а також встановлення ступеню втрати працездатності умисно, з корисливих мотивів, з метою отримання вигоди, використав вказані документи.

Прокуратура вживає заходів для забезпечення розгляду справи в суді в оптимальні строки.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді штрафу до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x