Чорнявські школярі висадили понад 20 тисяч штук сіянців сосни звичайної

Чорнявські школярі висадили понад 20 тисяч штук сіянців сосни звичайної

Для учнів Чорнявської загальноосвітньої школи на Чигиринщині зазвичай весна починається із лісокультурних заходів. Вже традиційно кілька років поспіль діти долучаються до всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», яку, до речі, школярі чекають з нетерпінням, інформує обласне управління лісового господарства. За інформацією Черкаське обласного управління лісового та мисливського господарства

Учні розповідають, що їм цікаво допомагати лісівникам у створенні лісових масивів, а потім спостерігати, як із маленьких тендітних сіянців виростають дерева. А ще для дітей неабияк важливо відчувати свій вклад у збереження навколишнього середовища.

Вже традиційно на початку заходу досвідчені лісівники проводять для юних природолюбів інструктаж із садіння, показують, як правильно висаджувати соснові сіянці, аби ті обов’язково прижилися. Далі усі гуртом беруться до роботи.

Цьогоріч учасники акції провели заліснення лісової ділянки Чорнявського лісництва квартал 12 виділ 7.4 на загальній площі 2,9 га, висадивши понад 20 тисяч штук сіянців сосни звичайної.

– Подібні заходи сприяють вихованню у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи та навчають дотримуватися відповідних правил поведінки в лісі. Діти щороку з задоволенням долучаються до цієї акції, а нам, відповідно, приємно бачити їхню зацікавленість, – відзначає головний лісничий Чигиринського лісгоспу Сергій Перов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x