Пісні Черкаського краю

Пісні Черкаського краю

Пісні Черкаського краю
Цикл «Мистецькі презентації до пам\’ятних та святкових днин».

Черкаський академічний заслужений український народний хор запрошує на програму «ПІСНІ ЧЕРКАСЬКОГО КРАЮ».

15 квітня весь прогресивний світ відзначає Міжнародний день культури. Поняття «культура» перекладається з санскриту як «шанування світла», що виражає прагнення людства до пізнання і творення прекрасного. Стало аксіомою усвідомлення про необхідність вивчати культуру, пам\’ятати про неї, оберігати її, а також доносити її надбання до прийдешніх поколінь. Народнопісенна творчість – вагома частка духовної культури, яка допомагає оцінити красу життя, значущість рідного краю, цінність особистісних взаємин.

Лауреат Національної премії ім. Т.Г.Шевченка Черкаський академічний заслужений український народний хор від дня свого заснування завжди виступав оберегом і світочем багатої та розмаїтої народнопісенної культури Шевченкового краю. І в цей знаковий день артисти та їх керівники – хормейстер Володимир ФЕДАС, очільник оркестрової групи хору заслужений артист України Олексій КОЛЕСНИК та балетмейстер Анастасія ОГІРЧУК – підготували для гостей філармонії пам\’ятну самобутню вокально-хореографічну концертну програму «Пісні Черкаського краю». Її задум – подарувати відвідувачам народжені та популярні у нашому краї музичні твори, які стали золотим надбанням репертуару мистецького колективу. А донесли ці невмирущі пісенні перлини, огранили і уклали їх у коштовну оправу художньої обробки непересічні майстри хорової справи, які свого часу працювали з Черкаським хором. Їх імена навічно закарбувалися в його історії: Анатолій Пашкевич, Анатолій Авдієвський, Євген Кухарець, Петро Савчук, Олександр Стадник, Микола Кущ, Микола Плашкевич. Ви також можете насолодитися і новітніми опрацюваннями прекрасних пісенних мелодій сучасними музикантами Олексієм Колесником, Сергієм Осауленком, Анатолієм Рибаком, Євгенією Марчук, які успішно провадять свою співпрацю зі славетним колективом.

Ведуча – народна артистка України Ольга КАЛИНА протягом вечора дарує гостям філармонії своє натхнення, душевне тепло та професійну майстерність.

Організатор: Обласна філармонія
Дата: 15 квітня 2019, 18:00
Де: вул. Хрещатик, 196

Деталі за посиланням
Ціна – від 50 до 80 грн

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x