Споживчі ціни в області виросли на 0,2% (СТАТИСТИКА)

Споживчі ціни в області виросли на 0,2% (СТАТИСТИКА)

Споживчі ціни по області в лютому 2019 р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,2%. Продукти харчування та безалкогольні напої зросли в ціні на 0,2%. Найбільше (на 7,3% і 7%) подорожчали овочі та фрукти. Про це повідомляє Головне управління статистики у Черкаській області.

На 3,4–0,6% зросли ціни на продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, цукор, хліб, безалкогольні напої, яловичину. Водночас на 5,7–0,5% подешевшали яйця, м’ясо птиці, свинина, сало, кисломолочна продукція, рис, соняшникова олія.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,2%, у т.ч. тютюнові вироби – на 1,8%, алкогольні напої – на 0,6%.

Одяг і взуття подешевшали на 3,1%, зокрема, взуття – на 3,7%, одяг – на 2,7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на кам’яне вугілля на 5,9%, тарифів на опалення – на 0,4%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,1%, що викликано переважно подорожчанням амбулаторних послуг на 6,4%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,3% в основному спричинено здешевленням палива та мастил на 2%. Разом з тим, на 6,5% подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Ціни у сфері зв’язку зросли на 1,6%, що пов’язано з подорожчанням послуг мобільного зв’язку на 3,2% та інтернету – на 1,6%.

Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 1%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x