На Тальнівщині вагітна захворіла на ботулізм, дитину і матір рятують лікарі

На Тальнівщині вагітна захворіла на ботулізм, дитину і матір рятують лікарі

Зі скаргами на нудоту, блювання, пронос та з ознаками зневоднення 25 березня до Тальнівської центральної районної лікарні звернулася 35-річна жителька смт Новоархангельськ Кіровоградської області. Жінку на 34-35 тижні вагітності терміново госпіталізували до акушерсько-гінекологічного відділення. Про це інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Зі слів чоловіка хворої, вона приїхала погостювати у село Павлівка-1 Тальнівського району. Напередодні вживала в’ялену річкову рибу домашнього приготування, придбану за межами території СТ «Тальнівський ринок» на тротуарі біля проїжджої частини вулиці.

Хворій екстрено провели операцію кесаревого розтину. Дитину транспортували до Черкаської обласної дитячої лікарні, де вона і до сьогодні знаходиться під наглядом лікарів. Саму жінку у важкому стані перевели до реанімаційного відділення, там її під’єднали до апарату штучного дихання. На сьогодні її стан дещо покращився. Діагноз «ботулізм» отримав лабораторне підтвердження.

За фактом захворювання на ботулізм фахівці Тальнівського районного управління провели позапланове інспектування СТ «Тальнівський ринок». Місць реалізації в’яленої річкової риби домашнього та промислового виготовлення не виявлено.

Органам виконавчої влади, Тальнівському відділенню поліції Звенигородського відділу поліції ГУ НП у Черкаській області направлено екстрені повідомлення про випадок захворювання на ботулізм та вжиття заходів щодо недопущення функціонування стихійних ринків, інших невстановлених місць реалізації продукції тваринного та рослинного походження

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x