На одну з ОВК у Черкасах привозили пакети з протоколами без підписів й печаток

Пакети з протоколами виборчих комісій – без підписів та печаток. Саме так у Черкасах на окружну виборчу комісію №195 масово привозили пакунки документів. Про це повідомляє черкаський осередок громадянської мережі ОПОРА.

Мовляв, на деякі дільничні виборчі комісії привозили пакети з документацією без підписів та печаток. Зокрема керівний склад однієї із дільниць лише після приїзду в ОВК дізнався від колег, що пакет із протоколами голосування має містити печатку і підписи членів ДВК і спостерігачів. Аби не повертатися назад, ті довірили поліцейському, що їх супроводжував, написати листа з прізвищами членів та спостерігачів.

Це і зробили просто на першому поверсі окружної комісії. ОВК відправляла такі дільниці на доопрацювання. Додають: проставляти підписи безпосередньо у приміщенні ОВК – порушення закону. На місце події викликали правоохоронців. Опісля чого голова ОВК надала додаткові роз’яснення для дільничних комісій. Вона запевнила, що пакунки без відповідних підписів та печаток відправлятимуть на доопрацювання. На місці працювала слідчо-оперативна група поліції. Також прибули представники Служби безпеки України.

Загалом поліція Черкащини зафіксувала 57 повідомлень про ймовірні виборчі порушення. Нині відкрито чотири кримінальні провадження. Серед правопорушень, зокрема, – ситуація, коли виборець проголосував двічі, також – виявлення паспорта з імовірними ознаками підробки та брак бюлетенів на одній із виборчих дільниць регіону. Щодо решти повідомлень про можливі порушення – нині триває перевірка.

Детальніше у сюжеті ТРК ВІККА

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x