10 пожеж сухої трави та сміття ліквідували на Черкащині за добу (ВІДЕО)

10 пожеж сухої трави та сміття ліквідували на Черкащині за добу (ВІДЕО)

Упродовж доби 2 квітня підрозділи ДСНС Черкащини 10 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та сміття. Під час 5-ти пожеж, крім шкоди навколишньому середовищу, значних пошкоджень зазнали надвірні споруди, повідомляють в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.

Зокрема, пожежі сухої рослинності, які через відсутність контролю та поривчастий вітер поширилися на надвірні споруди, виникали цієї доби у Катеринопільському, Канівському, Городищенському, Драбівському та Чорнобаївському районах.

Завдяки оперативним діям рятувальників районних пожежно-рятувальних частин, місцевих пожежних команд та добровольців пожежі були успішно ліквідовані. Також, завдавши збитків, не спричинили більш трагічні наслідки.

Завдяки своєчасному повідомленню та оперативності рятувальників, вдалось запобігти поширенню вогню на відкритій території коло селища Драбів та села Байківщина Драбівського району. Загорання сухої трави та залишків сухої кукурузи на полі були ліквідовані впродовж 20 хвилин, площа пройдена вогнем становила 200 м.кв.

За попередніми даними, причиною пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Аналогічні пожежі цього дня виникли також у Золотоніському районі та в Умані.

Найбільшою серед пожеж в екосистемах стало загорання сухої трави в адміністративних межах села Вербовець, Катеринопільського району. Вогонь встиг знищити все живе на площі у 4 га перш ніж його ліквідував черговий караул катеринопільського підрозділу ДСНС, рятувальники якого прибули на місце події за викликом місцевих жителів. Боротьба з вогнем тривала без малого годину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x