За добу у природних екосистемах Черкащини рятувальники ліквідували 13 пожеж

За добу у природних екосистемах Черкащини рятувальники ліквідували 13 пожеж

Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків. І те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками. Лише за добу 3 квітня маємо 13 випадків загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах з вини саме громадян! Повідомляють в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.

Пожежі, пов’язаних з займанням сухостоїв, залишків очерету, а також сміття на відкритих територіях впродовж доби були ліквідовані у Шполянському, К-Шевченківському, Уманському, Городищенському, Катеринопільському, Жашківському та Драбівському районах. На боротьбу з ними залучалися 7 пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС та одна місцева пожежна команда з Катеринопільського району. Загальна площа знищена вогнем становить 5,1 га. Водночас рятувальникам вдалося врятувати від вогню 2 житлових будинки

Найбільш від пожеж в екосистемах постраждали Черкаський та Золотоніський райони.

3 квітня, близько 14:15, до Служби порятунку «101» від мешканців селища Ірдинь, Черкаського району надійшло повідомлення про загорання сміття та сухої трави, вогонь швидко поширився на надвірну споруду та ще до прибуття рятувальників встиг знищити її.

Цього ж дня о 15:30 вогнеборці 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини з обласного центру спільно з місцевою пожежною командою села Леськи гасили пожежу сухої трави, яка перекинулася на надвірну споруду в селі Вергуни. Вже о 17:55 співробітники 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини з Черкас разом з місцевими пожежними командами сіл Мошни та Яснозір’я ліквідували пожежу сухої трави. Вогонь встиг знищити усе живе на площі 3,5 га.
У Черкасах на вулиці Будіндустрії о 21:40 вогнеборці загасили пожежу сухої трави на площі 200 кв. м.

На Золотоніщині рятувальники, лісники та волонтери ліквідували масштабну пожежу очерету та сухої трави на території Липівського орнітологічного заказника в адмінмежах Благодатнівської сільської ради. Спільними зусиллями пожежу вдалося локалізувати та захистити розташовані поруч лісові насадження. Внаслідок пожежі вогонь знищив близько 8 га очерету.

Ще одну пожежу силами чергового караулу Золотоніської пожежно-рятувальної частини було ліквідовано о 18:07 у Золотоноші. Вогонь знищив 4 дерева та кілька десятків метрів сухої трави на вулиці Черкаській.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:
• створювати смітники та спалювати відходи;
• розводити багаття у лісі та лісопосадках;
• палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
• залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
• спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;
• дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни!
Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».
Пам’ятайте, що лише суворе дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x