На честь загиблого героя у Кам`янському лісгоспі висадили дубовий ліс

На честь загиблого героя у Кам`янському лісгоспі висадили дубовий ліс

Ділянка пам’ятного лісу з’явилася у Тимошівському лісництві Кам’янського лісгоспу. Створили лісові культури, висадивши 10 тисяч сіянців дуба звичайного, на честь загиблого героя, учасника АТО, уродженця Кам’янщини Миколи Белима, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Участь у цій відповідальній і, в той же час, досить щемній справі взяли учасники АТО – мешканці Тимошівки, учні Тимошівського шкільного лісництва та їх наставники, працівники державної лісової охорони Кам’янського лісгоспу, члени Черкаської обласної громадської організації Товариства лісівників України.

Як зазначив директор Кам’янського лісгоспу Віталій Верес, цьогоріч в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» було прийнято рішення лісівничими справами віддати честь нашим захисникам, які воювали та віддали життя задля захисту державного суверенітету й територіальної цілісності на Сході України.

Так, Микола Белим народився 1985 року у селі Лузанівка Кам’янського району, на війну пішов добровольцем і був поранений у боях за Дебальцеве. Несумісні з життям рани перервали життя ще зовсім молодого героя 18 лютого 2015 року.

Учасники АТО, які проживають у Тимошівці, беззаперечно погодилися долучитися до лісівничої роботи. Вони відзначили, що цей куточок лісу для них буде особливо пам’ятним і на майбутнє буде зеленим, могутнім нагадуванням про їхнього загиблого побратима.
Учні Тимошівського шкільного лісництва з нетерпінням чекали цієї акції, адже щороку є найбільш активними її учасниками, і вже мають чималий досвід у висаджуванні лісів. Однак були і початківці, тож головний лісничий Василь Борота та лісничий Тимошівського лісництва Вячеслав Діденко провели детальний інструктаж та продемонстрували основні правила, яких потрібно дотримуватися при садінні лісу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x