Відомий краєзнавець видав книжку про спорт на Черкащині

Відомий краєзнавець видав книжку про спорт на Черкащині

Побачила світ книга «Спорт на Черкащині». Автор та упорядник цього енциклопедичного довідника почесний краєзнавець України Василь Страшевич. Про це інформує сайт «Черкаський спорт».

Книга «Спорт на Черкащині» складається із історико-документального нарису, в якому висвітлюються найбільш важливі події спортивного життя нашої області та за участі наших земляків у змаганнях різних рівнів. Основу ж видання складають енциклопедичні довідки про спортсменів, тренерів та організаторів фізкультурно-спортивної роботи різного часу. Цим самим автор олюднює історію черкаського спорту, повертаючи із забуття багато заслужених імен.

З цього видання, дізнаємося про те, як була організована фізкультурно-спортивна робота в минулому, зокрема в період повоєнної відбудови, на початку 1950-х і наступні роки, коли на карті України постала Черкаська область.

Довідник став першим кроком до узагальнення досягнень у цій галузі, а також про головне – людей, які стояли при її зародженні, про тренерсько-викладацький склад та громадський фізкультурний актив, які сприяли підготовці спортсменів високого класу, що захищали спортивну честь держави й Черкащини в різноманітних змаганнях тощо.

У довідковому виданні багато також інформації футбольної тематики і зокрема, матеріалів про чемпіонати, розіграші Кубків та турніри, спортивні здобутки, футболістів, тренерів та іншого громадського футбольного активу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x