Як отримати виплату грошової допомоги до 5 травня у Черкасах

Як отримати виплату грошової допомоги до 5 травня у Черкасах

Начальник управління соціальних гарантій та персоніфікованого обліку департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Валентина Литвинович інформує про деталі механізму виплати грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» у Черкасах.

Нагадаємо, що постанова Кабінету Міністрів України від 20.03.2019 № 237 «Деякі питання виплати у 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» встановлює розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертвам нацистських переслідувань.

Виникає питання, де саме отримати передбачену допомогу ветеранам війни, та що для цього потрібно зробити.

Особи, які є пенсіонерами, допомогу до 5 травня отримують автоматично. Виплата проводиться аналогічним способом, що і виплата пенсії.

Військовослужбовцям, поліцейським, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, особам начальницького і рядового складу Державної кримінально-виконавчої служби, які проходять службу (крім пенсіонерів), виплата грошової допомоги проводиться шляхом перерахування коштів органами соціального захисту населення на спеціальні рахунки військових частин, установ, організацій за місцем їх служби.

Працюючі ветерани війни включаються до списків на виплату допомоги до 5 травня за місцем роботи.

Особи, які не отримали грошової допомоги, зокрема ті, що набули відповідний статус (згідно із статтями 6, 7, 9, 10 і 11 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”) до 5 травня 2019 року включно, мають право звернутися за нею до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради до 30 вересня 2019 року.

Звертаємо увагу, що військові комісаріати, зокрема Черкаський об’єднаний міський, відмовляються приймати заяви на виплату допомоги від учасників бойових дій, які не є військовослужбовцями та пенсіонерами.

Виходячи з викладеного вище, ветерани війни, які не є пенсіонерами, військовослужбовцями, та які не включені в списки для виплати допомоги до 5 травня за місцем роботи, мають звертатися до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, каб. 115, стіл № 7.

При собі необхідно мати документи: паспорт (при наявності ID-картки – витяг з демографічного реєстру), довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, посвідчення ветерана війни (учасника бойових дій, учасника війни, члена сім’ї померлого), банківські реквізити для соціальної виплати.

Телефон для довідок: (0472) 37 63 41.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x