Знову горить трава. Рятувальники ліквідували 14 пожеж за добу

Знову горить трава. Рятувальники ліквідували 14 пожеж за добу

За минулу добу пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано 14 пожеж, пов‘язані із спалюванням сухої трави, повідомляють в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.

Не зважаючи на зусилля Управління ДСНС оперативна обстановка в області залишається напруженою. Не зважаючи на звернення та заклики, люди продовжують ігнорувати небезпеки пов‘язані із спалюванням сухої трави. Щоденно на території області виникають десятки пожеж в природних екосистемах.

Так, за минулу добу пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано 14 пожеж, від їхніх факторів постраждала людина, вогнем знищено житловий будинок та пошкоджено 5 надвірних споруд.

Загальна площа пройдена вогнем склала 8.2 гектари

Найбільше загорань сталося в Умані, Уманському та Канівському районах.

У селі Веселий Кут, Шполянського району через неконтрольоване горіння сухої трави, вогонь поширився на надвірну споруду. Разом із спорудою пожежа знищила також 1 т сіна, і 0,9 т соломи що зберігалися всередині повітки.

У Драбівському районі, на відкритій території Безпальчівської сільської ради сталося загорання сухої трави. Попри зусилля пожежних, вогонь встиг знищити усе живе на площі в 2 гектари.

В Умані, на відкритій території домоволодіння на вулиці Гоголя під час боротьби із загоранням сухої трави та сміття опіки рук та ніг отримала господарка. Потерпілу було госпіталізовано до лікарні. Вогнем знищено суху траву та сміття на площі 10 м.кв.

Вдень у селищі Драбів, на вулиці Першотравневій сталося загорання сухої трави. Вогонь ще до прибуття на місце події пожежних встиг поширитися на надвірну споруду. Вогнем знищено надвірну споруду, суху траву на площі 20 м.кв.

Близько 13-ї години в селі Мала Севастянівка, Христинівського району сталося загорання сухої трави, яке поширилося на покинуту будівлю на вулиці Українській. Пожежу ліквідовано о 13:30 год. силами 15-ї ДПРЧ

У цей же час в Уманському районі тривала боротьба із масштабною пожежою в селі Гереженівка, де на відкритій території домоволодіння на вулиці Джерельній виникла пожежа сухої трави та сміття. Загалом вогонь встиг знищити усе на площі в 1 га.

О 13:30 год., в селі Дубіївка, Черкаського району, на відкритій території в районі вулиці Алексєєва сталося загорання сухої трави. Неконтрольоване горіння сухої трави призвело до поширення вогню на значну площу та загорання житлового будинку. Вогнем знищено покрівлю на площі 60 м.кв., суху траву на площі 400 м.кв. Пожежу ліквідовано о 14:46 силами одразу трьох пожежних підрозділів з 3-ї ДПРЧ добровольців ГНС села Хацьки та чергового караулу пожежної команди в/ч А-3177 з села Дубіївка .

У Маньківському районі, в селі Жолудькове, через загорання сухої трави вогонь поширився на надвірну споруду на вулиці Лісовій. Вогнем знищено надвірну споруду, та усе на площі 1 га.

У селі Ятранівка, Уманського району вогонь знищив усе на площі в 1,5 гектари Причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

Не менш масштабні загорання на відкритій території довелось ліквідувати пожежним у селі Полствин та Сушки Канівського району. Тут вогонь встиг поширитися на територію в 1 та відповідно 2 Гектари

У Золотоніському районі, від вогню мало не постраждав дитячий оздоровчий комплекс «Придніпровський» де сталося загорання сухої трави. Вогонь знищив суху траву на площі 2 га. З пожежою боролися рятувальники 8-ї ДПРЧ та пожежні з ДП «Деньгівське лісництво».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x