Власників магазинів попереджають про шахраїв, із підробленими посвідченнями інспекторів

Власників магазинів попереджають про шахраїв, із підробленими посвідченнями інспекторів

За інформацією окремих головних управлінь Держпродспоживслужби в областях, не встановлені особи із підробленими посвідченнями інспекторів або посвідченнями представників громадських організацій у сфері захисту споживачів перевіряють суб’єктів господарювання щодо виконання ними вимог у сфері харчового законодавства та захисту споживачів. При цьому погрожують штрафними санкціями за нібито встановлені порушення та вимагають від них грошову винагороду за не накладання таких санкцій, – повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Держпродспоживслужба наголошує, що відповідно до ч. 4 ст. 4 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5 квітня 2007 року № 877, виключно законами встановлюються органи, уповноважені здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності.

Зокрема, згідно з чинним законодавством, органом, який має право здійснювати заходи державного нагляду та контролю за господарською діяльністю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, захисту споживачів є Держпродспоживслужба та її територіальні органи.

Відповідно, будь-які громадські організації не наділені повноваженнями здійснення державного контролю у вказаних сферах, у тому числі — щодо застосування санкцій за порушення вимог законодавства.

Крім того, перед початком перевірки представник Держпродспоживслужби зобов’язаний пред’явити службове посвідчення та зробити запис у журналі реєстрації заходів державного нагляду (контролю) (за наявності такого журналу у суб’єкта господарювання).

У разі виникнення сумніву щодо законності проведення перевірки, слід звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби у своїй області.

У разі, якщо на підприємство прийдуть «псевдоінспектори», варто негайно звертатися до Нацполіції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x