Заклало вухо: що робити?

Заклало вухо: що робити?

Коли заклало вухо, людина відчуває не тільки дискомфорт. У важких випадках цей стан супроводжується больовими відчуттями. Часто така проблема може бути наслідком анатомічних особливостей будови слухового органу, порушення роботи кровоносних судин. Але головною причиною цього стану в медичній практиці називають вплив зовнішніх чинників, що сприяють порушенню роботи різних органів і функцій людського організму.

Вушні інфекції зазвичай впливають на середнє вухо і виникають через рідини або слизу, які засмічують вушні канали. У результаті інфекції або застуди виникає тиск у слуховому органі й відчуття того, що вухо заклало. Такі явища можуть призвести до зниження слуху.
Наявність сірки також викликає закладеність вуха. Сірчана пробка виникає в результаті того, що вушні залози виділяють багато сірки, і вона накопичується у вусі.
Якщо вухо заклало в результаті певного захворювання, то отоларинголог призначає протизапальні та антибактеріальні препарати, які зменшують набряклість і відновлюють слух.
Вухо може бути закладене внаслідок простудного захворювання. Пробка може залишатися і після того, як застуда пройшла. Легко і безболісно усунути її можна в лікувальному закладі або самостійно.
Для вилучення вушної пробки в домашніх умовах необхідно закапати вухо теплим водно-содовим розчином, закрити ватою, щоб розм’якшити сірку. Використовуйте одноразовий шприц для введення теплої води в саме вухо. Проробляйте таку процедуру різко, за відсутності хворобливих відчуттів поступово збільшуйте натиск води. Вушна перетинка відразу відреагує на воду і ви відчуєте зміну чіткості звуку. Цей ефективний і безпечний засіб дозволить швидко відновити слух у закладеному вусі.

Коли вухо заклало внаслідок застуди, тривалого нежитю чи гаймориту, слід промити носові проходи розчином солоної води.

Для екстреної допомоги при закладеності вуха можуть бути прийняті наступні заходи: необхідно щільно закрити рот і ніс, затримати дихання, зробити кілька маленьких ковтків води і ковтнути слину.

При закладеності вуха застосовуйте теплі горілчані або сольові компреси. Вкутуйте голову теплою хусткою, покладіть у вухо ватку (тільки якщо ви впевнені, що вухо не запалене).
Якщо у вас заклало вухо, звертайтеся за медичною допомогою своєчасно, адже самолікування в більшості випадків призводить до ускладнень і небажаних ефектів.

Реклама

3.3 6 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікторія

Я в таких випадках Ваксол використовую. Він показаний при пропаданні або значному зниження слуху на одному вусі, шумі у вухах, відчутті закладеності вуха, якщо людина починає чути у вусі відлуння власного голосу. Зручний флакон спрею та застосовувати дуже просто. Я використовую раз на місяць для очищення слухових проходів та профілактики утворення сірчаних пробок.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x