Їжа, яка містить «прихований» цукор

Їжа, яка містить «прихований» цукор

Ви звільнили полиці на кухні від рафінаду і цукерок, забули про перекушування шоколадками і десертами, і навіть зменшили споживання фруктів і соків? На жаль, для повної відмови від солодкого цього недостатньо. Читайте в «Новій Добі» – в яких продуктах «ховається» цукор і як його там знайти.

М’ясні напівфабрикати. Заморожені напівфабрикати нерідко приховують чимало цукру – на порцію його може припадати до 20 грамів. Неперероблене м’ясо складається тільки з білку і жиру. А ось у готові м’ясні продукти – сосиски, ковбаси, котлети, шинку – часто додають вуглеводи. На етикетці варто звернути увагу на будь-яке слово, котре закінчується на -оза (сахароза, глюкоза, фруктоза, мальтоза, декстроза, галактоза).

Соуси з супермаркету. Йдеться не про майонез, гірчицю або кетчуп (хоча в останньому, наприклад, міститься від 4 до 5 чайних ложок цукру на
100 грамів), а про вишуканіші варіанти заправок для страв. Щоб зрозуміти, як багато цукру містить соус, досить подивитися на його склад – усі інгредієнти вказані по порядку за спаданням вмісту цукру.

Знежирені продукти. По-перше, ці продукти шкідливі, тому що в них немає жиру. А без нього ми позбавляємо себе будівельних матеріалів для клітинних мембран. Крім того, порушується вироблення гормону, який допомагає впоратися зі стресом. Але є і друга небезпека, безпосередньо пов’язана з цукром. Жир забезпечує смак їжі. І «зайвий» цукор додають у знежирені продукти якраз для того, щоб надати їм смаку.

Готові сніданки. Якщо ви все-таки хочете снідати кашею – готуйте її самі. У куплених готових сніданках, окрім сухофруктів (а це вже прості вуглеводи), чимало цукру. У «протеїнових» батончиках його близько 20 грамів.

Продукти без доданого цукру. Упаковки з написами «без цукру» і sugarfree варто читати особливо уважно. З точки зору здоров\’я немає великої різниці між білим і коричневим цукром й усілякими органічними сиропами (агави, топінамбура тощо). Ці продукти мають високий глікемічний індекс і, отже, сприяють виробленню інсуліну підшлунковою залозою, що призводить до синтезу жирової тканини. Запам’ятайте: мед, меляса, а також будь-які солодкі сиропи, соки і концентрати – усе це цукор.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x