Лісівники Корсунщини завершили садіння лісу

Лісівники Корсунщини завершили садіння лісу

Цьогоріч сприятливі погодні умови дозволили корсунь-шевченківським лісівникам розпочати лісокультурну кампанію досить рано. Завдяки злагодженій праці до початку весняних робіт було все готово. Торік вирощено вдосталь посадкового матеріалу, проведена підготовка ґрунту, закуплено вологонакопичувачі-абсорбенти. Тож навесні 2019 року було створено 77 га лісових культур, із них 40% – механізованим способом. Про це повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Цього року вже традиційно до лісокультурної кампанії корсунь-шевченківських лісівників долучились і керівництво району, й учні шкільного лісництва. Приєднались до благородної справи також вихованці та вихователі Виграївського інформаційно-просвітницького центру “Екологічна Варта”.

«Надзвичайно приємно, що з кожним роком весняна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» привертає все більше уваги громадян. Стає дедалі більше. бажаючих приєднатися до надважливої місії лісівників – примноження зелених насаджень. Цього року спільними зусиллями лісівників, громади, молоді, у короткі терміни створили лісові культури на всіх запланованих площах», – зазначає директор Корсунь-Шевченківського лісгоспу Василь Яценко.

З настанням більш сприятливих погодних умов корсунь-шевченківські лісівники запланували висівання лісового насіння в лісорозсадниках на загальній площі 1 га. Нині весняна лісокультурна кампанія завершена. Восени ж буде створено ще 17 га лісових культур.

Крім того, корсунь-шевченківські лісівники створили плантацію новорічних ялинок, висадивши сосну кримську на загальній площі 2,4 га.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x