Черкаські рятувальники провели профілактичні рейди щодо попередження пожеж на відкритих територіях

Черкаські рятувальники провели профілактичні рейди щодо попередження пожеж на відкритих територіях

Враховуючи надзвичайно складний стан з пожежами у природних екосистемах, співробітники Управління ДСНС у Черкаській області посилюють профілактичні заходи щодо попередження пожеж сухої трави, сміття, очерету та торфу.

Днями, профілактичні відпрацювання фахівці Служби порятунку провели у Золотоніському, Драбівському та Канівському районах. В першу чергу, мобільна група Управління ДСНС здійснила контрольну рейдову перевірку територій, де можливе загорання торфовищ. Оглянувши території із заляганням покладів торфу, співробітники Управління ДСНС наголосили головам сільських рад на вжитті заходів щодо попередження пожеж в екосистемах та наголосили на постійному моніторингу виникнення загорань.

Необхідність такого рейду на пряму пов`язана із сухою спекотною погодою, що останнім часом утримується на території області. Через непрості метеорологічні умови значно ускладнилась оперативна пожежна ситуація, зросла загроза виникнення пожеж в лісах та на відкритих територіях, зокрема в місцях залягання торфу.

Водночас, рятувальники нагадали місцевим жителям на небезпеці спалювання сухої рослинності та вручили інформаційні листівки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x