Рятувальники Черкащини продовжують боротьбу з пожежами в екосистемах (ВІДЕО)

Рятувальники Черкащини продовжують боротьбу з пожежами в екосистемах (ВІДЕО)

Щодня фахівці Служби порятунку Черкащини ліквідовують десятки пожеж на відкритих територіях.

Лише за останні три дні рятувальники ліквідували 26 пожеж сухої трави, сміття та очерету.

Одна з наймасштабніших пожеж сухої рослинності виникла вночі 5 квітня у селі Старий Мохнач Чорнобаївського району.

Завдяки оперативним діям вогнеборців Чорнобаївського пожежно-рятувального підрозділу, добровольців місцевої пожежної команди та техніки сільгосппідприємства із села Велика Бурімка пожежу сухої трави та очерету, що охопила на площу 8 га, вдалося швидко локалізувати. Водночас завдяки професійним діям бійців ДСНС та місцевим волонтерам вдалося запобігти поширенню вогню на лісовий масив та житлові будинки.

За попередніми даним, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Значні площі рослинності були знищені вогнем на Драбівщині. Рятувальники драбівської пожежно-рятувальної частини 6 разів виїздили на ліквідацію загорань сухої рослинності. Проте, крім рослинності значних пошкоджень зазнали також кілька надвірних споруд та навіть житловий будинок.

У Золотоніському районі пожежа сухої рослинності у селі Ковтуни поширилася відкритою територією, врешті охопивши площу у 3,5 га.

Водночас у Черкаському районі та в обласному центрі рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини, місцевої пожежної команди та працівники лісового господарства ліквідували пожежі сухої трави та очерету яка охопила площу у 4 га.

Аналогічні пожежі були ліквідовані рятувальниками у Городищенському, Канівському, Уманському, Жашківському, Монастирищенському та Маньківському районах.

Причиною всіх пожеж стало необережне поводження з вогнем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x