Головний синоптик повідомив, яких сюрпризів чекати черкащанам цього тижня

Головний синоптик повідомив, яких сюрпризів чекати черкащанам цього тижня

Рання весна впевнено крокує Черкащиною. Атмосфера вже налаштувалася на тепло, в більшості районів області останні 2 доби середньодобова температура повітря перевищує +8º, що з урахуванням сьогоднішньої теплої доби дасть підстави для припинення опалювального сезону, повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.
Тривалий період бездощів\’я, що триває в нашому регіоні з 29 березня, а також підвищений температурний фон зумовили швидке зростання показника пожежної небезпеки до середнього (3 класу), а у Жашківському та Звенигородському районах до високого (4 класу). За таких умов необхідно бути надзвичайно обережним з вогнем, утриматись від спалення побутових відходів та сухої трави, бо найменша іскра може спричинити біду.

У першій половині поточного тижня погода буде теплою, сухою та комфортною. Температура вночі 4..9º тепла, вдень близько 15..20º.

У четвер 11 квітня атмосферні фронти принесуть невеликий короткочасний дощ, проте тепло збережеться до кінця робочого тижня.

А у суботу синоптичні процеси зміняться на північні і температура повітря знизиться. Очікуємо вночі 3..5º тепла, вдень 8..10º.

Середньодобові температури повітря очікуються 6-7º тепла, але це не надовго, зазначають синоптики і обіцяють, що із 17-18 квітня знову потеплішає.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x