З квітня «доступні ліки» можна отримали лише електронним рецептом

З квітня «доступні ліки» можна отримали лише електронним рецептом

З 1 квітня в Україні почав діяти так званий електронний рецепт. Лікарі виписують його тим хворим, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», – людям із астмою, цукровим діабетом та із захворюваннями серцево-судинної системи.

Програма «Доступні ліки» стартувала ще у квітні 2017 року. З 1 квітня 2019 відбулося її оновлення. До реєстру «доступних медикаментів» увійшло понад 250 нових препаратів, кожен четвертий з яких є безоплатним для пацієнтів, інші – оплачуються державою лише частково. Однак з квітня ліки можна отримали лише за так званим електронним рецептом, паперові вже не дійсні, як раніше. Про це інформують в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Кожен пацієнт, який звертається для отримання життєво необхідних ліків за програмою «Доступні ліки», зможе отримати дані електронного рецепту або на свій телефон у вигляді СМС-повідомлення, у я кому буде 16-значний номер електронного рецепту та 4-значний номер підтвердження, або у роздрукованому вигляді

Якщо можливості звернутися до сімейного лікаря наразі немає, а медикаменти необхідні терміново, електронний рецепт можливо отримати дистанційно. Тобто йти на прийом до поліклініки вже не обов’язково. Для цього у пацієнта має бути підписана декларація з лікарем.

Щоб замовити необхідний рецепт, можна зателефонувати до лікаря і попросити його виписати електронний рецепт. Хворий може перебувати вдома чи у відрядженні, будь-де в Україні, і отримати ці дані на свій телефон.

Далі пацієнту з номером рецепту в СМС або в роздрукованому вигляді необхідно звернутися у аптечний заклад, який підтримує програму «Доступні ліки», та отримати вказані ліки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x