В Уманському НУС визначено переможця агрополітичних дебатів

В Уманському НУС визначено переможця агрополітичних дебатів

Сприяти розширенню світогляду майбутніх фахівців аграрного сектору, а також відстоювати свою точку зору щодо важливих для України аграрно-політичних питань, застосовуючи навички практичних дебатів, навчають молоде покоління фахівці Уманського національного університету садівництва. Прес-центр Уманського НУС.

Нині в університеті відбувся І етап агрополітичних дебатів. Питання, які були запропоновані до обговорювань були цікавими й актуальними. Дискусійні панелі розподілилися наступним чином:
– команда «Колючки» факультету лісового і садово-паркового господарства дискутували на тему «Підтримка розвитку сімейних фермерських господарств – скорочення впливу великих аграрних підприємств/агрохолдингів»;
– команда факультету агрономії «КСП «Перемога» з командою інженерно-технологічного факультету «Blackwheat» запекло обговорювали тему «Скасування спеціального режиму оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників – збереження податкових переваг»; – тему «Зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення – введення вільного ринку землі» обговорювала третя пара учасників, якими стали команда факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин «Екостайл» та команда факультету менеджменту «Метод Да Вінчі».

Цікаве обговорення поданих тем викликали захоплення глядачів, зокрема в журі заходу, які, за правилами дебатів не мали права брати участі в обговоренні.
Аграрно-політичні дебати організовує Науково-методичний центр «Агроосвіта» за підтримки проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД). У дебатах беруть участь всі аграрні ЗВО України. Кожен з навчальних закладів має делегувати одного учасника, переможця відбіркового туру, на фінальний, другий етап.
За об’єктивними оцінками журі, найбільшу кількість балів отримав студент факультету менеджменту Роман Земляков, тож він має чудову нагоду взяти участь у фінальних агрополітичних дебатах, що відбудуться в Харкові, представивши наш університет, а головним подарунком для переможця заходу буде поїздка до Німеччини.
Наразі ж усі учасники І етапу агрополітичних дебатів були нагороджені грамотами.
Дякуємо організаторам заходу за відкритість до експериментів і новацій, адже це гідний приклад нашим допитливим студентам – фундаменту майбутнього суспільства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x