Як зміцнити м’язи шиї й позбутися ломоти?

Як зміцнити м’язи шиї й позбутися ломоти?

Скутість у русі, ниючий біль, простріли – ознаки старіння хребта в шийному відділі. Якщо відчуваєте ці симптоми – терміново займіться здоров’ям хребта й почніть зміцнювати м’язи проблемної зони. Як це зробити – читайте в «Новій Добі».

Катайтеся на човні. Гребля зміцнює найслабшу частину плечової мускулатури – ту, що позаду лопаток. Якщо вона недостатньо розвинена, плечі автоматично висуваються вперед, і ви сутулитеся. Вам ніде покататися на човнику? Використовуйте гребний тренажер або гумовий бинт, який можна перекинути через поперечину. Або просто повільно і ретельно імітуйте роботу веслами.

Не соромтеся знизувати плечима, якщо не знаєте відповіді на якесь запитання. Цей рух зміцнює плечову і шийну мускулатуру. Коли ніхто вас не бачить, робіть з невеликими перервами три серії по 10 таких рухів плечима.

Сидячи перед телевізором, зводьте лопатки. Чимдуж випрямляйте спину, ніби хочете стати трохи вищим. Тримайте долоні на стегнах. Щосили відводьте назад плечі, намагаючись поєднати свої лопатки. Витримуйте таку нескладну позу протягом усієї рекламної паузи, а після неї розслабляйтеся. Робіть таку вправу як мінімум двічі за вечір.

Починайте кожен робочий день із цієї вправи. Сядьте на край стільця, зігнувши ноги в колінах і притиснувши підошви до підлоги. Одну руку підніміть над головою, а другу опустіть, повернувши долоні до корпусу. Наближаючи плечі до вух, з’єднайте руки за спиною, відчуваючи натяг у верхній пахвовій западині і на передньому боці нижнього плеча.
Паралельно ви відчуватимете напругу мускулатури на задній частині плечей і у верхній частині спини. Тримайте руки з’єднаними, після чого роз’єднайте, змініть їхнє положення на протилежне (верхня – знизу, нижня – зверху) і повторюйте. Через 2 повтори знову змініть положення рук. Зробіть у цілому 20 повторів. Потім ще стільки ж, але, розгортаючи долоні, спрямовуйте їх від спини назад. Нарешті повторіть вправу, притискаючи долоні до спини. Кожне нове положення кистей по-різному зміцнює і розтягує плечову мускулатуру.

Правильно вибирайте подушку. Багато чого залежить від ваших особистих смаків, але загалом любителям спати на животі потрібна м’якша подушка, тим, хто спить на спині, – жорсткіша, сплячим на боці – середньої жорсткості. Занадто висока подушка згинає шию, звужуючи дихальні шляхи і примушуючи хропіти. Щоб уникнути цього, спіть на низькій подушці або підкладайте під шию валик.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x