Як найкраще розмістити вазони в домі

Як найкраще розмістити вазони в домі

Без кімнатних рослин важко уявити сучасну оселю. Майже в кожному домі знайдеться місце для декількох вазонів. Але зазвичай люди не дуже задумуються над тим, що важливо не тільки придбати красивий горщик, а й вдало розмістити його у своїй оселі. А вдало, – це так, щоб йому було комфортно, а вам – красиво. Зробити ж це можна, якщо знати кілька важливих деталей.

Почнімо, звісно ж, із КОРИДОРУ, тому що саме тут складається перше враження про ваш дім. Якщо він темний і похмурий, доведеться підшукати невибагливі рослини або такі, що люблять тінь. Ліпше, якщо це буде звична для нас рослина, яка пишно розрослася, а не слабенький екзотичний кущик.

На КУХНІ зазвичай є всі умови для нормального утримання кімнатних рослин – це і достатня освітленість, і підвищена вологість. Тому квітів може бути багато, причому найрізноманітніших. Є безліч варіантів, як озеленити кухню. Приміром, рослини можна висадити у горщик із землею чи ж у невеликі вазони, розставлені зверху на шар торфу, піску, гальки і гравію. Проміжки між ними заповнюють вологим торфом так, щоб країв горщиків не було видно. Це так званий поодинокий квітник. Ще одна цікава знахідка – «композиція в мисці». Для цього кілька декоративних і квітучих рослин пересаджують у торф’яний ґрунт, причому рослину, що росте вертикально, розташовують на задньому плані, декілька негроміздких кущових рослин – у центрі миски, а спереду висаджують рослини, що в’ються.

СПАЛЬНЮ не варто надто перевантажувати квітами. Для неї підійде підлогова рослина чи квіткове кашпо, яке можна розмістити на невеликому столику чи підвісити на стіні. Якщо ж ви хочете оживити пейзаж за склом, краще прикрасити квітами вікно. Якщо підвіконня достатньо широке, то на нього можна встановити довгий ящик із квітами, який неважко сконструювати. Вийде відкрите «квіткове вікно». Закрите відділяється від кімнати розсувним склом. Тут можна вирощувати теплолюбні тропічні рослини, а за допомогою сучасних технічних засобів – підігрівати ґрунт, організувати полив і додаткове штучне освітлення. Звісно, для облаштування такого вікна ліпше скористатися послугами професійного майстра.

Уже не рідкість – кімнатні рослини у ВАННІЙ кімнаті. Краще місце годі й шукати для розведення красивих рослин, на батьківщині яких панує вологий клімат.
Рослин, які можна посадити вдома, безліч, і на яких саме зупинити вибір, вирішувати вам, але є деякі, на які експерти радять обов’язково звернути увагу.

Алое вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ, тому саме йому місце у спальні. А ще ця рослина знімає наелектризованість у квартирі. До того ж алое – справжня швидка допомога вдома. Промиті листки можна прикласти до кровоточивих та інфікованих місць. Сік алое врятує від головного болю і застуди.

Фікус має фітонцидні властивості, очищує повітря від токсинів, тому найкраще поставити його на кухні або в кімнаті, вікна якої виходять, наприклад, на завантажену автостраду або промзону.

Герань рекомендують тримати у спальні. Корисні сполуки, що виробляє пеларгонія (наукова назва герані), мають заспокійливу дію, що дуже важливо при стресах і безсонні. До того ж герань має властивість всмоктувати вогкість і чад, очищує й освіжає приміщення із застояним, «кислим» запахом.

Хлорофітум – це чемпіон серед квітів з оздоровлення приміщень. Кількох таких рослин достатньо для поглинання формальдегіду, що виділяє теплоізоляція із синтетичних матеріалів у квартирі середньої величини. А якщо у квіткові горщики покласти активоване вугілля, очисні властивості хлорофітуму збільшуються в кілька разів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x