Підприємцям Черкащини розповіли, як уникнути помилок при перевірках

Підприємцям Черкащини розповіли, як уникнути помилок при перевірках

Підприємства більше не перевіряють за формальним принципом. З цього року разом із втратою чинності мораторію на проведення перевірок бізнесу в Україні змінили й систему нагляду. Як проходять перевірки, які нові підходи використовують при цьому, які ризики – на ці та інші питання отримали відповіді понад 520 підприємців кадровиків та бухгалтерів підприємств області. За інформацією Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації

Зі слів очільника Уряду Володимира Гройсмана, головним критерієм має бути безпечний бізнес для людей. У зв’язку з цим й було запроваджено ризикоорієнтований підхід до перевірок підприємств. А це значить, що тепер прийти з перевіркою зможуть тільки ті контролери, які мають чек-листи конкретних ризиків діяльності компанії.

Зважаючи на попит серед підприємців, такі навчання для бізнесу на Черкащині відбуваються вже вдруге. Ініціював проведення 6 семінарів для підприємців області на тему «Скасування мораторію на перевірки. Що потрібно знати?» для бізнесу Департамент регіонального розвитку ОДА в рамках реалізації Стратегії розвитку МСП-2020. Семінари проводилися спільно з профільними управліннями, регуляторними службами профспілковими організаціями.

Цього разу кущові семінари проходили в Черкасах, Тальному, Смілі, Золотоноші та Жашкові протягом березня-квітня. Під час семінарів кожен учасник мав можливість поставити питання фахівцям контролюючих органів, а також отримати індивідуальні консультації. По завершенню кожного семінару Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА проводив анкетування учасників з метою формування актуальних тем для наступних таких заходів.

Це вже друга серія семінарів для бізнесу, – каже директор Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Роман Карманнік. – Перша була в кінці 2018 року. Зважаючи на кількість учасників цих заходів, ми розуміємо, що тема перевірок наразі є надзвичайно актуальною та потрібною для бізнесу. Тому ініціюємо наступну серію семінарів протягом вересня-листопада 2019 року. Адже наше завдання спільно з контролюючими органами роз’яснювати бізнесу як уникати помилок проводячи підприємницьку діяльність»

Відзначимо, перевірки підприємств відбуваються відповідно до планів контролюючих органів, які публікуються на сайтах цих установ. У допомозі підприємцям також стане Інспекційний портал (inspections.gov.ua). З його допомогою кожен охочий може дізнатися про заплановані перевірки контролюючих органів на тому чи іншому підприємстві. Наразі на цьому сайті можна дізнатись про заплановані перевірки 30 контролюючих органів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x