Що потрібно знати про електроний рецепт

Що потрібно знати про електроний рецепт

Із 1 квітня в Україні почав діяти так званий електронний рецепт. Лікарі виписують його тим хворим, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», – людям з астмою, цукровим діабетом та з захворюваннями серцево-судинної системи.

Програма «Доступні ліки» стартувала ще у квітні 2017 року. З 1 квітня 2019 відбулося її оновлення. До реєстру «доступних медикаментів» увійшло понад 250 нових препаратів, кожен четвертий з яких є безоплатним для пацієнтів, інші – оплачуються державою лише частково. Однак з квітня ліки можна отримали лише за так званим електронним рецептом, паперові вже не дійсні, як раніше.

Кожен пацієнт, який звертається для отримання життєво необхідних ліків за програмою «Доступні ліки», зможе отримати дані електронного рецепту або на свій телефон у вигляді СМС-повідомлення, у я кому буде 16-значний номер електронного рецепту та 4-значний номер підтвердження, або у роздрукованому вигляді

Якщо можливості звернутися до сімейного лікаря наразі немає, а медикаменти необхідні терміново, електронний рецепт можливо отримати дистанційно. Тобто йти на прийом до поліклініки вже не обов’язково. Для цього у пацієнта має бути підписана декларація з лікарем.

Щоб замовити необхідний рецепт, можна зателефонувати до лікаря і попросити його виписати електронний рецепт. Хворий може перебувати вдома чи у відрядженні, будь-де в Україні, і отримати ці дані на свій телефон.

Далі пацієнту з номером рецепту в СМС або в роздрукованому вигляді необхідно звернутися у аптечний заклад, який підтримує програму «Доступні ліки», та отримати вказані ліки.

За інформацією сектору контролю за регульованими ліками Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x