Чи законно забезпечують безоплатним харчуванням дітей пільгових категорій?

Чи законно забезпечують безоплатним харчуванням дітей пільгових категорій?

Прокуратура Черкаської області організувала вивчення стану дотримання вимог чинного законодавства України територіальними органами державної влади та місцевого самоврядування в частині забезпечення безоплатним гарячим харчуванням дітей-сиріт, дітей з особливими освітніми потребами, дітей із малозабезпечених родин, дітей інших категорій, визначених законодавством, які навчаються в закладах дошкільної, загальної середньої освіти. Про це інформують у прес-службі управління.

З цією метою органи прокуратури області опрацювали рішення відповідних органів і стан їхньої реалізації.

Перевірка встановила, що Звенигородська районна рада, всупереч вимогам ст. 56 Закону України «Про освіту», не звільнила від плати за харчування учнів 5-11 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». При цьому навчальні заклади району відвідує 54 учні вказаної категорії.

Відповідно, прокурор звернувся з позовною заявою про визнання бездіяльності органу місцевого самоврядування протиправною та зобов’язання вчинити відповідні дії. На цей час, справа перебуває у провадженні Черкаського окружного адміністративного суду.

Крім того, органи прокуратури області пред’явили 28 позовних заяв про визнання протиправними рішень міських і сільських рад щодо безпідставного стягнення плати за харчування з учнів пільгової категорії та усунення порушень, допущених органами виконавчої влади й місцевого самоврядування при закупівлі товарів і послуг для дітей.

У порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» внесено відомості про 14 кримінальних правопорушень у вказаній сфері.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x