«Школа Громадської Активності» запрошує чигиринців та гостей на фестиваль Чистоти

«Школа Громадської Активності» запрошує чигиринців та гостей на фестиваль Чистоти

Цієї весни у Чигирині вчили молодь бути активними. Все – в межах «Школи». Це – проект неформальної громадянської освіти для молодого покоління Чигирина. Навчання у «Школі Громадської активності» включало в себе курс тренінгових занять та майстер-класів від досвідчених тренерів та громадських діячів з міста Черкаси, які навчали молодь втілювати свої мрії в дії, шукати однодумців та матеріальну підтримку своїх проектів. Програма «Школи» передбачала написання учасниками мікро-грантів, спрямованих на покращення міського середовища та посилення участі молоді у розвитку міста.
За результатами навчання 20 квітня відбудеться в Чигирині фестиваль #ЧИСТОchallenge_Чигирин, інформують організатори. Про свої досягнення й здобутки організатори й активісти розповіли на прес-конференції у прес-центрі «Нової Доби».

«Школа Громадської Активності» запрошує чигиринців та гостей на фестиваль Чистоти

– Ми отримали грант від Британської ради на 15 тисяч гривень на проведення неформальної громадянської освіти для жителів Чигирина «Школа Громадської активності». Це проект у якому задіяні не лише активісти чи громадські діячі, а й жителі Чигирина. Це така школа активності, в якій би спочатку навчили молодь, як правильно потрібно втілювати свої проекти і через них розвивати своє місто, де знайти партнерів, як шукати гроші і писати гранти, – говорить Діна Глазунова, директор проекту «Школа Громадської активності» та директорка БО «Фонд розвитку Чигиринщини».
За її словами, всього у проекті «Школа активної молоді» взяли участь близько 25 осіб, відбулося три тренінга під час одного з них виникла ідея створення фестивалю.

«Школа Громадської Активності» запрошує чигиринців та гостей на фестиваль Чистоти

– Проект виник спонтанно, – розповідає Вікторія Гончарова – авторка одного з проектів. – Я прийшла вчитися, дізнатися що таке грантові проекти, а потім у мене виникла ідея проекту: прибрати спальний район Чигирина. Тут із’явилася ідея створити фестиваль #ЧИСТОchallenge_Чигирин. Ми доєдналися до світової акції, і приурочили його до Дня довкілля. Хочемо, заохотити до прибирання батьків разом зі своїми дітьми. Тому ми подбали, щоб у кінці фесту діти могли розважитися: можна буде доєднатися до різноманітних майстер-класів. Також цей фест дає можливість нам згуртуватися як громаді і повторювати таке дійство неодноразово.
Також Діна Глазунова додала, що організаторам вдалося отримати підтримку депутатаЧеркаської обласної ради і приватних підприємців з Чигиринщини:
– На одному з тренінгів у нас була присутня помічниця депутата обласної ради Романа Буданцева, таким чином нам вдалося залучитися підтримкою з боку депутата.

«Школа Громадської Активності» запрошує чигиринців та гостей на фестиваль Чистоти

– Мені приємно, що у такому невеликому містечку, як Чигирин є активні люди, які готові підтримати подібні акції, зазначив – громадський діяч, Директор Ресурсного центру АНГО Анатолій Рекун. – Ми зробили ребрендінг АНГО для ОТГ і цікавимося розвитком села, тому вважаємо, що таких проектів потрібно якомога більше.
Організатори запрошують всіх чигиринців долучитися до фестивалю вже цієї суботи і зробити своє місто чистим і сучасним.

«Школа Громадської Активності» запрошує чигиринців та гостей на фестиваль Чистоти«Школа Громадської Активності» запрошує чигиринців та гостей на фестиваль Чистоти

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x