У Потаському лісництві на Уманщині школярі висадили новий ліс

У Потаському лісництві на Уманщині школярі висадили новий ліс

В Уманському лісгоспі тривають заходи в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». Охоче долучається до лісівничих заходів й районне керівництво. Як і в попередні роки, до клопіткої роботи лісівників Потаського лісництва Уманського лісгоспу приєдналися голова Тальнівської РДА Валентина Любомська, заступник голови Володимир Гречка, начальник управління сільського господарства Тальнівської РДА Віталій Захарчук, працівники апарату Тальнівської РДА, голова Мошурівської сільської ради Наталія Пономаренко та директор МГ ТОВ «Потаське» Віталій Запорожець. За доброю традицією долучились до заходу й учні шкільного лісництва Мошурівської ЗОШ та уманські лісівники – головний лісничий Уманського лісгоспу Анатолій Гусак, провідний інженер лісових культур Уманського лісгоспу Галина Устенко, лісничий Потаського лісництва Ігор Крилов та помічник лісничого Ірина Ковалишин. Про це повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Бажання покращити довкілля та зробити навколишній світ кращим об’єднали усіх активістів. Ті, хто вже не вперше долучається до подібної акції вчили новачків, як правильно висаджувати сіянці, показуючи на власному прикладі мистецтво цієї відповідальної справи. Уманські лісівники ж допомагали всім учасникам, надавали слушні поради й закликали берегти ліси рідного краю.

І як результат плідної роботи – учасники акції заліснили площу 1,6 га в Потаському лісництві, висадивши 3,8 тис. шт. сіянців дуба звичайного.

«Подібні заходи вже стали доброю традицією. Приємно, що з кожним роком стає дедалі більше охочих відчути на собі працю лісівника. Це важка та водночас надзвичайно важлива робота, що дає вагомий спадок для майбутніх поколінь, а також сприяє збереженню та покращенню нашого довкілля», – зазначає головний лісничий Уманського лісгоспу Анатолій Гусак.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x