На вихідні на Черкащині буде сонячно і сухо, проте можливі заморозки

На вихідні на Черкащині буде сонячно і сухо, проте можливі заморозки

Довгоочікувані дощі, що пройшли на Черкащині призупинили дефіцит опадів, що спостерігався ще з лютого, проте на окремих площах південного заходу проблема все ж зберігається. І в разі відсутності ефективних дощів надалі, на цих площах може розпочатись засуха, зазначають в Черкаському обласному гідрометеоцентрі.

Стійке наростання тепла відсутнє і завадою є періодичні похолодання. Незважаючи на те, що в останні дні потепліло, на поверхні ґрунту та на висоті 2 см від поверхні ґрунту спостерігалися заморозки 0-2°.

Проте небезпеки сільськогосподарським культурам вони не завдали, адже були короткотривалими та цілком безпечними для фазового розвитку, в якому знаходяться вегетуючі культури. Озимі витримують зниження температури до мінус 7-9. Сходів теплолюбних ще не має, тож і шкода відсутня, а квітучі абрикоси витримують до мінус 3°.

За прогнозом, на Черкащині очікується переважно сонячна та суха погода. Найближчої ночі та на початку наступного тижня є загроза нічних заморозків на поверхні ґрунту до 0-5º та в повітрі до 0-3º. В денні години повітря прогріватиметься до 10-15º. У другій половині тижня зі зміною вітру на південний температура повітря підвищиться на кілька градусів та без заморозків. Лише в останні дні тижня можливий несуттєвий дощ.
За такої погоди, аграріям слід продовження проведення весняно-польових робіт, а дачникам варто потурбуватися про захист садів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x